Ny optagelsesprocedure på bacheloruddannelser

Indspillet materiale erstatter den indledende koncertprøve eller mixprøve.
24. sep. 2020
Nyhed

Hvis du vil søge ind på RMC’s bacheloruddannelser Musiker og Musikproduktion med studiestart i august 2021, skal du være opmærksom på, at optagelsesproceduren er væsentligt ændret:

Alle ansøgere skal nu sammen med ansøgningen indsende indspillet materiale: to (Musiker) / tre (Musikproduktion) musikeksempler af en samlet varighed på mellem 7 og 10 minutter. Musikeksemplerne bliver i optagelsesprøvernes 1. runde bedømt af et censorpanel uden din tilstedeværelse.

Kun de ansøgere, der udvælges til 2. runde, skal derefter fremlægge for censorpanelet på RMC – i form af enten en koncertprøve (Musiker) eller en kombineret værkpræsentation og mixprøve (Musikproduktion), efterfulgt af en samtale med udgangspunkt i din fremlæggelse og dit indsendte ansøgningsskema.

Tidligere har alle ansøgere i 1. runde skulle møde op på RMC til en koncertprøve eller mixprøve. Ansøgerne med de højeste bedømmelser gik videre til 2. runde med yderligere fremlæggelser og samtaler.

Musiker: klik her for at se tidslinjen og detaljerne om den nye optagelsesprocedure

Musikproduktion: klik her for at se tidslinjen og detaljerne om den nye optagelsesprocedure

Ændringerne skyldes den verdensomspændende situation med COVID-19, der gør det nødvendigt for RMC, at begrænse den fysiske tilstedeværelse på konservatoriet. Til sammenligning var 336 ansøgere (med hver deres bands og akkompagnatører) fra hele verden til indledende koncertprøve eller mixprøve på RMC i den forrige ansøgningsrunde til Musiker og Musikproduktion.

Bemærk: Optagelsesproceduren på solistuddannelserne samt på bacheloruddannelserne Komposition og Music Management er uændrede.

Ansøgningen til RMC’s bachelor- og solistuddannelser åbner 15. oktober og ansøgningsfristen er 1. december kl. 11:59.

RMC holder online informationsmøde om optagelse tirsdag 10. november kl. 17-19.20 via Zoom - se mere her.

rmc grafik til optagelsesprøver