Hvem vi er
Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) er en pionér blandt uddannelses-, videns- og kulturinstitutioner inden for rytmisk musik som samtidskunst, der tiltrækker de bedste studerende og ansatte og uddanner dimittender til det højeste niveau. RMC udvikler viden og skaber musik og musikoplevelser, der beriger og bevæger.
Kunstformen er dybt forankret i faglige og kulturelle traditioner og er i kontinuerlig dialog med sin samtid. Den er kendetegnet ved at have en udforskende tilgang til musikskabelse gennem komposition, produktion, improvisation og performance i såvel individuelle som kollektive processer. Udviklingen af området indebærer ofte en udvidelse af eksisterende praksis, gennem integration af nye teknologier og medier, og ved at operere på tværs af kunstneriske og samfundsmæssige domæner.
Hos os udvikler studerende og ansatte sig igennem inspirerende dialog og nyskabende udforskning. Som et levende udviklingscenter for rytmisk musik er RMC et åbent, nysgerrigt og mangfoldigt fællesskab, hvor den enkeltes faglighed og praksis sættes i spil i et generøst og respektfuldt møde og samarbejde med andre.
Vores vision
Vi skaber værdi for mennesker og samfund og bidrager til udvikling af et bæredygtigt musikliv.
Hvad vi vil udvikle: 3 pejlemærker
1. Vi skaber nye muligheder for musik i samfundet
Vi påtager os en ledende rolle som udviklingscenter for kunst i samfundet. Vi udvikler nye måder at engagere vores kompetencer, også i formål og potentialer uden for musikkens traditionelle arenaer – herunder i løsningen af større samfundsmæssige problemstillinger knyttet til fx social inklusion, trivsel og klima. Vi styrker derigennem musikkens rolle som et samfundsanliggende og åbner nye muligheder for dimittender fra RMC for at skabe bæredygtige arbejdsliv gennem et bredt orienteret virke.
2. Vi bidrager til et mere mangfoldigt og sundt musikliv
Vi placerer os centralt i samtalen om og udviklingen af et mere rummeligt og trygt musikliv. Gennem partnerskaber med formelle og uformelle miljøer i musiklivet vil vi åbne lukkede døre og give plads til nye udtryk, fortællinger og praksisser og lade flere komme til orde. Samtidig påtager vi os ansvaret for at uddanne dimittender, som ved, hvordan man skaber sunde arbejdsfællesskaber, der er præget af åbenhed og trivsel.
3. Vi arbejder aktivt med mødet mellem musik og teknologi
Historisk set hænger udviklingen af den rytmiske musik som samtidskunst og den teknologiske udvikling uløseligt sammen. Som førende uddannelses- videns- og kulturinstitution på vores felt skaber vi ny viden om og anvender teknologi konstruktivt i udviklingen af musik, musikpædagogik og løsninger i musiklivet i bredeste forstand. Vi uddanner dimittender som kan agere i og forholde sig til teknologiens muligheder og udfordringer og arbejde målrettet for, at den tjener musikkens, musikpædagogikkens og musiklivets interesser og ikke omvendt. Og så anerkender vi teknologiens demokratiserende og inkluderende potentiale – som en måde at åbne vores felt på for mennesker, som ikke hidtil har haft adgang.