Vær med i lytteklubben

Der lyttes og tales om lytning i den nye LYT DYBT fredagsklub på RMC.
7. mar. 2017
Nyhed

LYT DYBT fredagsklub er tre afslappede fredag eftermiddage på Rytmisk Musikkonservatorium, hvor du kan åbne ørerne sammen med Jan Høgh Stricker og Rasmus Cleve Christensen fra podcasten LYT DYBT.

31. marts28. april og 19. maj 2017 er alle velkomne på RMC for at lytte og tale om lytning i selskab med de to værter fra den lyd-udforskende podcast, der er et samarbejde mellem magasinet Seismograf og internetradioen The Lake.

Forhåbningen er, at alle klubdeltagere kommer ud på den anden side med nye ører og en bevidsthed om lytning som en essentiel del af processen omkring dét at skabe med lyd som materiale.

Til den første fredagsklub 31. marts kl. 15:30 afprøves og diskuterers forskellige måder at lytte på, som komponister, teoretikere og praktikere har talt om gennem tiden – se mere HER og følg med i Facebook-eventen.

Til de følgende fredagsklubber i april og maj er der blandt andet besøg fra en professionel lytter, og så skal klubben selvfølgelig selv ud at lave optagelser, der kan hjælpe på vej mod den kreative lytning.

Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig.

Om Lyt Dybt

LYT DYBT er en podcast skabt i samarbejde mellem magasinet Seismograf og internetradioen The Lake.

 

De to værter Jan Høgh Stricker og Rasmus Cleve Christensen forsøger at åbne ørerne for kunsten, for historien og for omverdenen, når de i hver episode opsøger gæster, der omgiver sig med lyd på forskellige måder.

 

De bevæger sig gennem lydoptagelser, eksperimenterende musikformer, lydkunst, musikalsk tænkning og alt derimellem, der kan vække deres og lytterens soniske bevidsthed. De har bl.a. besøgt havets dyb, jordens indre, New Yorks gader, en radiojournalists dødsleje, et rumsonde-mixtape, nogle glemte telefonsvarerbånd, ånder og spøgelser i det hinsides og en lyttemeditation over årstidernes skiften.