Underbelly: En undersøgelse af at nynne

Kristian Finne Kristensen udgiver sit solist-projekt fra RMC som album og podcast.
9. feb. 2021
Nyhed

Hvor meget former lydene i verden omkring os lyden af vores indre verden og den indre stemme?

Sangskriver, guitarist og sanger Kristian Finne Kristensen (Chorus Grant, Cancer) fører med 'Underbelly' lytteren ud på en rejse af musik, nysgerrig undersøgelse og feltoptagelser og ind i en verden af skjult kreativitet og indre resonans.

Udgivelsen består af en podcast på fem episoder ledsaget af et fuldlængde album på otte numre, som Kristian Finne Kristensen fordybede sig i på Rytmisk Musikkonservatoriums Solist-uddannelse og uropførte på RMC Afgangsfestival 2020.

'Underbelly' er en undersøgelse af "det at nynne" og tager udgangspunkt i Kristian Finne Kristensens egen intuitive vane med at nynne og optage disse spontane melodier på telefonen. Denne beskedne og intime vane får sit eget liv i podcasten og tilhørende album, hvor mødet mellem den indre stemmes melodier og lydene i verden udenfor undersøges og udforskes.

Tilfældigt omgivende lyde af forbipasserende biler, fodskridt i gruset og andre elementer fra den ydre verden fremstår på optagelserne lige så markante som hans egne nynnende melodier, der synes at blomstre op fra underbevidstheden. Og 'Underbelly' tilbyder således en stillingtagen til grænsen mellem vores indre og ydre verdener, det bevidste og det ubevidste. Grænserne udviskes gradvist. 

Podcasten er historien om dette og albummet en sammensmeltning af de to lydverdener – den indre og den omgivende.

Underbelly og Underbelly Podcast udkom 1. februar 2021.

Find også projektet præsenteret i sin helhed på Research Catalogue (klik på "open exposition").

 

cover art for underbelly by kristian finne kristensen