Nyhed
22.10.15

To uddannelser skifter navn

Musikproduktion og Komposition er de nye navne for Lydteknik og Sangskrivning på RMC.

Med virkning fra det kommende studieår justerer og omdøber Rytmisk Musikkonservatorium to af sine bacheloruddannelser. Lydteknik hedder fremover Musikproduktion, og Sangskrivning skifter navn til Komposition.
”De nye uddannelsesnavne dækker bedre de kompetencer, som vores studerende kommer med og videreudvikler på uddannelserne. Og så er navnene en mere tidssvarende afspejling af arbejdsmarkedets og kunst- og kulturlivets behov. Navneændringerne betyder altså ikke, at vi laver uddannelserne helt om, men er en præcisering som understøtter RMC’s vision om at være toneangivende blandt verdens førende uddannelsesinstitutioner inden for rytmisk samtidsmusik,” siger rektor Henrik Sveidahl.
Lydmanden som samskaber
På Musikproduktion uddanner RMC musikproducere og lydteknikere, der skaber og realiserer musik i samarbejde med en artist eller et band, typisk i studiet eller til en koncert. Det tidligere uddannelsesnavn kunne klinge af en tid, hvor lydteknikeren primært løste en service- og håndværksmæssig opgave, og i dag forventes det, at producere spiller en kunstnerisk og kreativ rolle.
”Især på livescenen udvikler musikproduktion sig i disse år fra et understøttende håndværk til en mere samskabende proces, hvor lydteknikeren så at sige ’kommer med bandet’ og er med til at udvikle udtrykket. Med navneskiftet udtrykker vi også i højere grad, at uddannelsen i Musikproduktion også indbefatter eksempelvis track-producere, der vil arbejde med andre kunstneres udtryk,” siger uddannelsesansvarlig Morten Büchert.
Også musik uden ord
På Komposition uddanner RMC sangskrivere og andre komponister med udgangspunkt i deres egen kunstneriske vision. Med justeringen indeholder uddannelsen nu to specialfagsområder: Komposition, med vægt på blandt andet orkestrering, arrangement og programmering, samt Sangskrivning, med vægt på blandt andet tekstskrivning.
”Sangskrivningen kommer ikke til at stå svagere på uddannelsen, men vi lukker et hul med et tilbud til de rytmiske komponister, der skriver musik uden tekst. Det kan eksempelvis være rene elektroniske komponister eller bandledere, der skriver partiturer til ensembler og big bands,” siger uddannelsesansvarlig Anders P. Jensen.
Ansøg inden december
Navneændringerne træder i kraft med optaget af de nye studerende, der starter på uddannelserne i studieåret 2016/2017.
Ansøgningsfristen for at blive optaget blandt de første omdøbte årgange på Musikproduktion og Komposition (og RMC’s øvrige bacheloruddannelser Musiker og Music Management) er 1. december 2015 – se mere her.