Se den kunstneriske udvikling over skulderen

Siden januar 2014 har Jacob Anderskov, pianist og lektor ved Rytmisk Musikkonservatorium, sat sit eget kunstneriske virke under lup med det kunstneriske udviklingsprojekt ’Habitable Exomusics’.
24. nov. 2014
Nyhed

Over det næste års tid kommer du til at kunne følge projektets forløb og Jacob Anderskovs egne musikalske processer, når han skal se nærmere på, hvordan hans musik er opbygget og reflektere over de valg, han tager, når han komponerer og improviserer.

”Jeg følte mig ved starten af projektet overbevist om, at ligesom en imitation af en anden kunstners værk altid vil indeholde personlige farvninger og forskelle til forlægget, så vil et forsøg på en prototypisk kunstnerisk konklusion/sammenfatning af min egen proces uafværgeligt føre til gradvise forandringer eller udvidelser i mit musikalske sprog,” blogger Jacob Anderskov.

Projektet live

I forbindelse med udviklingsprojektet, som kigger nærmere på de såkaldte materiale-struktureringsprincipper i improvisationsmusik, startede Jacob Anderskov blandt andet ensemblet ’Just in Time’ med RMC-soliststuderende Adam Pultz Melbye på bas og RMC-Bachelorstuderende Anders Vestergaard på trommer til at afprøve nyt materiale i projektets tidlige faser.  

Ensemblet fik mere opmærksomhed end ventet ved Copenhagen Jazz Festival 2014, da DR K valgte at sende en af deres koncerter på live-tv. Et valg, som fik stor betydning for, hvordan arbejdsprocessen for det kunstneriske, udviklingsprojekt er forløbet.

Vær med på første række

Allerede nu kan du læse de tre første blogindlæg, som beskriver projektets opstartsfase og tiden op til Copenhagen Jazz Festival. Ifølge planen har Jacob Anderskov indtil august 2015 til at færdiggøre udviklingsprojektet og lige så længe kan du følge hans blog.

Der vil løbende blive postet nye indlæg, som Jacob Anderskov skriver sideløbende med sin udvikling og reflekterer over processen.

Følg med fra starten og læs det første blogindlæg, HER

Om 'Habitable Exomusics'

Det fulde overblik over projektets indhold - de kunstneriske produkter, album-trilogien, afholdte koncerter, audio- og video-links, analysetekster, node-eksempler, etc.

Om Jacob Anderskov

Jacob Anderskov er pianist, orkesterleder og komponist.

 

Han har udgivet over 25 albums som bandleder.

 

Han har modtaget adskillige priser, senest Årets Jazz Komponist 2013 til Danish Music Awards Jazz.

 

Jacob Anderskov er selv uddannet fra RMC i 2002 og har siden 2012 været ansat som lektor.

KUNSTNERISK UDVIKLINGSVIRKSOMHED

I Kulturministeriets definition er kunstnerisk udviklings-virksomhed en integreret del af en kunstnerisk proces, der fører frem til et offentligt tilgængeligt resultat og ledsages af en refleksion over såvel processen som præsentationen af resultatet.