Rørelser: Kunstuddannelsernes podcast

De danske kunstskoler er gået sammen om en ny fælles podcast
20. okt. 2020
Nyhed

I podcasten Rørelser kommer du med indenfor på landets kunstuddannelser og møder de mennesker, der arbejder og studerer her. Hvad rører sig i deres kunstneriske praksisser, forskning og dagligdag, og hvilke rørelser foregår i en bredere forstand mellem uddannelserne og samfundet udenom?

De syv danske kunstskoler er gået sammen om den fælles podcast, der formidler den viden, som bliver produceret rundt omkring i institutionerne.

Første episode af Rørelser har fået titlen 'Digitale konsekvenser' og udkommer på samtlige podcastplatforme tirsdag den 20. oktober.

Det første afsnit handler om at arbejde digitalt med kunst. Har det digitale en materialitet? Og kan et digitalt interface videregive menneskelige følelser? På Kunstakademiets Billedkunstskoler i København arbejder Honey Beckerlee med skulpturer af elektronisk affald og materialer, der knytter sig til digitale teknologier. På DIEM i Aarhus skaber Mia Ghabarou elektronisk musik på computere, men leder efter muligheder for at få sin krop og følelser inkorporeret i musikken.

Rørelser udkommer fremover otte gange årligt med fire episoder i henholdsvis foråret og efteråret.

Rørelser bliver produceret af The Lake Radio for de syv kunstskoler: Den Danske Scenekunstskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Det Jyske Konservatorium, Syddansk Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Filmskolen og Rytmisk Musikkonservatorium (RMC).

Hjemmeside: www.rørelser.dk

Abonner via Spotify, Apple Podcast eller find Rørelser i dine foretrukne podcast-app.

 

grafik for episode 1 af rørelser