Nyhed
27.1.16

Priser til lydkreatører

Lydteknik: RMC hædrer Tor Bach Kristensen og Dennis Rudi som Årets Achiever og for Årets Musikproduktion.

Lydteknik-uddannelsen på Rytmisk Musikkonservatorium prisbelønner hvert år to tidligere eller nuværende studerende, som har udmærket sig i musikbranchen.
Priserne for 2015 blev uddelt 21. januar 2016 under den tilbagevendende LT Nytårskur på RMC, hvor de studerende på Lydteknik mødes med alumni, undervisere og branchefolk i hyggeligt lag.
Uddannelsesansvarlig Morten Büchert overrækte prisen som Årets Achiever 2015 til Tor Bach Kristensen, der er uddannet fra RMC i 2011 og siden involveret med blandt andre Shaka Loveless, Ginger Ninja, Jazz Kamikaze, Freak Kitchen, Dorte Gerlach, Mikael Simpson og The Mountains. 
Tor Bach Kristensen får prisen for med godt humør, professionalisme og skarpe ører at vise, hvordan man kan være tilstede på mange platforme med et særligt højt niveau og samtidigt være tydelig med integritet. Han viser et musikalsk og kunstnerisk udsyn, så ingen kan være i tvivl om, at han er på en mission med ørerne rettet mod at skabe unikke soniske udtryk og oplevelser.
Prisen for Årets Musikproduktion udvælges af et eksternt bedømmelsespanel, og for 2015 gik hæderen til Dennis Rudi for hans produktion, optagelse og mix af 'Matter & Stone' med bandet Kentaur.
Dennis Rudi er nyuddannet fra Lydteknik på RMC i 2015. Hans arbejde med 'Matter & Stone' fremhæves, fordi magien, der kan opstå i studiet eller øvelokalet, er fanget ind, dokumenteret og løftet op, så øjeblikket kan stå for sig selv. Bandets performance og udtryk er videreformidlet til perfektion, og kunst og teknik går op i en højere enhed i et luftigt, lækkert og modigt mix med luft, balancer og en grundlæggende dragende stemning.