Ny forsmag på KUV fra RMC

Hvad er kunstnerisk udviklingsvirksomhed på Rytmisk Musikkonservatorium?
6. dec. 2017
Nyhed

Er det mulig at skrive værker for det indre øre, som lytteren altså selv skal forestille sig? Hvordan kan man som improviserende solo-performer skabe musik, der er dialogisk og interaktiv? Og hvad sker der musikalsk, når den normalt enstemmige saxofon frembringer multiphonics?

Svarene søges af komponister og musikere på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) gennem den særlige form for kunstnerisk udforskning, der på Kulturministeriets uddannelser hedder kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV) og internationalt kaldes Artistic Research.

En ny udgivelse fra RMC præsenterer en række afsluttede og igangværede KUV-projekter fra undervisere på konservatoriet som Niels Lyhne LøkkegaardSøren Kjærgaard, Kresten OsgoodJacob AnderskovLaura Toxværd og Torben Snekkestad.

Folderen er på engelsk og kan hentes HER (i pdf-format).

Find flere forsknings- og udviklingsaktiviteter i RMCs FoU-database

Giv os besked, hvis du ønsker at modtage RMCs FoU-nyhedsbrev

KUNSTNERISK UDVIKLINGSVIRKSOMHED

I Kulturministeriets definition er kunstnerisk udviklings-virksomhed en integreret del af en kunstnerisk proces, der fører frem til et offentligt tilgængeligt resultat og ledsages af en refleksion over såvel processen som præsentationen af resultatet.