Jacob Anderskov nomineret til Nordisk Råds musikpris

Det hædrede værk bygger på et KUV-projekt fra RMC.
13. jun. 2018
Nyhed

Komponist, pianist og orkesterleder Jacob Anderskov er nomineret til Nordisk Råds musikpris for albummet 'Resonance', som er det kunstneriske output af forskning i forbindelse med hans virke som lektor på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC).

'Aktion vs. Reaktion' er et étårigt projekt indenfor kunstnerisk udviklings-virksomhed (KUV), hvor Jacob Anderskov i 2015-16 arbejdede med at skabe musik, som forener musikere med baggrund i henholdsvis klassisk/ny musik og jazz/improvisation i et nyskabende poetisk samlet udtryk – med begges identitet og integritet intakt.

KUV-projeket førte til værket 'Resonance' fra 2016, der består af otte kompositioner med instrumenteringen tre strygere, percussion og piano. Og som ifølge Nordisk Råds bedømmelses-komite er et ægte møde mellem forskellige æstetikker og musikkulturers praksisser og sensibiliteter.

"Den klarhed værket fremstår med og den succesfulde leg med æstetik i både kompositionen og udførelsen gør Jacob Anderskov til en af de mest afklarede og kunstnerisk modne skabere indenfor sit felt i disse år," lyder det blandt andet i nomineringen fra bedømmelses-komiteen.

I alt 13 nordiske kunstnere er i 2018 nomineret til Nordisk Råds musikpris, der fokuserer på skabelse og udøvelse af musik på et højt kunstnerisk niveau.

Prisen på 350.000 danske kroner gives hvert andet år til et værk af en nulevende komponist, og hvert andet år går prisen til et større eller mindre ensemble. Björk og Palle Mikkelborg er blandt de tidligere modtagere af prisen.

Vinderen af Nordisk Råds musikpris 2018 offentliggøres den 30. oktober på Den Norske Opera & Ballett i Oslo i forbindelse med Nordisk Råds session.

Se mere om nomineringen hos Nordisk Råd 

Se mere om projektet 'Action vs. Reaction' på rmc.dk

Se flere af Jacob Anderskovs projekter på hans profil på rmc.dk

Om Jacob Anderskov

Jacob Anderskov er pianist, orkesterleder og komponist.

 

Han har udgivet over 25 albums som bandleder.

 

Han har modtaget adskillige priser, senest Årets Jazz Komponist 2013 til Danish Music Awards Jazz.

 

Jacob Anderskov er selv uddannet fra RMC i 2002 og har siden 2012 været ansat som lektor.

KUNSTNERISK UDVIKLINGSVIRKSOMHED

I Kulturministeriets definition er kunstnerisk udviklings-virksomhed en integreret del af en kunstnerisk proces, der fører frem til et offentligt tilgængeligt resultat og ledsages af en refleksion over såvel processen som præsentationen af resultatet.