Barry Guy tilknyttes RMC

Den indflydelsesrige britiske bassist og komponist Barry Guy er udnævnt til adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium i København.
16. dec. 2016
Nyhed

Barry Guy (født 22. april 1947) er en central skikkelse i det europæiske improvisationsmiljø. Med sit mangeårige virke som stilskabende kontrabassist, impro-musiker og komponist i krydsfeltet mellem moderne partiturmusik og fri jazz, har han haft stor betydning for udviklingen og fornyelsen af disse genrer, blandt andet som stifter og kunstnerisk leder af London Jazz Composers Orchestra.

Med ærestitlen som adjungeret professor vil Barry Guy med jævne mellemrum afholde workshops og masterclasses på RMC og dermed give konservatoriet og musiklivet adgang til hans unikke kompetencer.

Barry Guy har komponeret, turneret og indspillet med en lang række små og store ensembler siden sidst i 1960erne. Hans musik er en egenartet syntese af mange stilistiske påvirkninger, båret af et usædvanligt solidt håndværk, legende nysgerrighed og lyst til at eksperimentere.

Som bassist har Barry Guy med virtuost overskud og et spil båret af nyskabende teknikker og klangbehandlinger inspireret flere generationer af kontrabassister. Han har tidligere undervist på Guildhall School of Music and Drama (London) og er udnævnt til æresdoktor ved Middlesex University (London).

”Barry Guy bliver en fantastisk inspiration for studerende og undervisere pa RMC. Som musiker, komponist og stilskaber med et utroligt bredt udsyn fra den europæiske klassiske musik og ny partiturmusik, over jazz og til fri improvisation, vil han være med til at understrege konservatoriets grundværdier og vision,” siger Henrik Sveidahl, rektor på RMC.

Barry Guy følger efter støjrock-ikonet Thurston Moore og jazz-stjernen Jason Moran som den tredje i en række af nye udnævnelser af adjungerede professorer på RMC.

Målet er at tilknytte et kollegium af musikbranche-personligheder på højeste internationale niveau, der tilsammen dækker den bredde, RMC står for – både inden for genrer og professioner i den rytmiske samtidsmusik. RMC forventer at kunne præsentere yderligere en til to adjungerede professorer i 2017.

”Kollegiet af adjungerede professorer på RMC giver et mærkbart bidrag til konservatoriets vision om at være toneangivende blandt verdens førende uddannelsesinstitutioner inden for rytmisk samtidsmusik,” siger Henrik Sveidahl.

Læs mere om udnævnelsen af Jason Moran som adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium HER

Læs mere om udnævnelsen af Thurston Moore som adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium HER