Jason Moran tilknyttes RMC

Den amerikanske jazz-stjerne Jason Moran er udnævnt til adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium i København.
15. dec. 2015
Nyhed

Som pianist og komponist står Jason Moran (født 21. januar 1975) for en række af de vigtigste jazz-udgivelser i det 21. århundrede, blandt andet med trioen The Bandwagon. Han er aktuel som filmkomponist på det Oscar- og Golden Globe-belønnede soundtrack til ’Selma’.

Med ærestitlen som adjungeret professor vil Jason Moran med jævne mellemrum afholde workshops og masterclasses på RMC og dermed give konservatoriet og musiklivet adgang til hans unikke kompetencer.

Jason Moran er kunstnerisk direktør for jazz på The Kennedy Center i Washington og er som underviser aktuelt tilknyttet New England Conservatory. Karakteristisk for hans musik er en fri tilgang med inspiration fra genrer som hiphop, traditionel blues og klassisk musik. Som kunstner arbejder han ofte i et krydsfelt mellem flere kunstformer som billedkunst, dans og film.

”Jason Moran er en af sin generations mest visionære musikere, og jeg er utrolig stolt af, at han har sagt ja til at være en af RMC’s adjungerede professorer. Med begge ben og hele sit hjerte solidt plantet i den amerikanske jazzmusiks historie og værdier, er Jason Moran på stadig udkig efter nye måder at aktualisere og videreudvikle sin musik og sin kunstform. Han vil uden tvivl være en uvurderlig inspiration for konservatoriets studerende,” siger Henrik Sveidahl, rektor på RMC.

Jason Moran følger efter støjrock-ikonet Thurston Moore som den anden i en række af nye udnævnelser af adjungerede professorer på RMC. Målet er at tilknytte et kollegium af musikbranche-personligheder på højeste internationale niveau, der tilsammen dækker den bredde, RMC står for – både inden for genrer og professioner i den rytmiske samtidsmusik. RMC forventer at kunne præsentere yderligere en til to adjungerede professorer i 2016.

”Kollegiet af adjungerede professorer på RMC vil uden tvivl give et mærkbart bidrag til konservatoriets vision om at være toneangivende blandt verdens førende uddannelsesinstitutioner inden for rytmisk samtidsmusik,” siger Henrik Sveidahl.