Nyhed
1.12.16

RMC i ny KUV-antologi

Antologien om kunstnerisk udviklingsvirksomhed på kunstskolerne giver indblik i de første KUV-projekter fra Rytmisk Musikkonservatorium.

Den nye bogudgivelse 'Kunstnerisk udviklingsvirksomhed – antologi 2016' samler tekster fra en række bidragsydere fra de danske kunstuddannelser i film, musik, billedkunst og scenekunst, der på forskellig vis har beskæftiget sig med kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV) i praksis.
Med beskrivelser af konkrete KUV-projekter udført ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner i de seneste år giver antologien således et unikt indblik i KUV-arbejdet på tværs af kunstformer og skoler. 
To komponister og undervisere på Rytmisk Musikonservatorium (RMC) bidrager:
Jacob Anderskov om 'Habitable Exomusics', hvor han satte de struktureringsprincipper, han benytter sig af under improvisation, under lup - se også mere her.
Laura Toxværd om 'Komposition af grafiske og soniske værker gennem improvisatores medskabelse', hvor hun arbejdede med forholdet mellem komposition og improvisation - se også mere her.
Desuden bidrager Lars Brinck, RMCs leder af Forsknings- og Udviklingsenheden, med en tekst om refleksion og formidling af KUV.
Se mere om antologien på KUV-netværkets hjemmeside, hvor indholdsfortegnelse og redaktør Anne Gry Hauglands indledning også kan downloades.
'Kunstnerisk udviklingsvirksomhed – antologi 2016' er udgivet af Det Kongelige Danske Musikonservatorium i november 2016. Den er på 332 sider og koster 200,- hos Schultz Boghandel.