Faciliteter

RMC har siden 1996 haft hjemme på Holmen i København i en bygning, der oprindeligt blev opført som kobbersmedje i 1884. Med nyrenoverede øve- og undervisningslokaler, lydstudier, koncertsale, lounge og kantine danner bygningen de optimale rammer for en uddannelsesinstitution, der er åbent for studerende og undervisere døgnet, ugen og året rundt.

Øvelokaler

RMC råder over i alt 34 øvelokaler, som fordeler sig på 9 små øvelokaler med plads til en eller to musikere og 25 store øvelokaler med plads til større grupper – derudover 3 små og 1 større lokale reserveret til konservatoriets sangskrivere. 21 af de større øvelokaler er nyrenoverede i januar 2014 og fremstår som kombinerede øve- og produktionslokaler med eget indspilningsudstyr – 2 af lokalerne har desuden tilknyttet separate indspilningsrum. Alle øvelokaler er bestykket med enten flygel eller klaver og de større øvelokaler desuden med trommesæt og enkelte forstærkere. Øvrigt udstyr kan lånes i konservatoriets udlån.

Koncertsale

RMC råder over tre koncertsale. RMCs store koncertsal, kaldet Koncertsalen, har plads til 330 tilhørere fordelt på gulv og balkon og ligger i forbindelse med konservatoriets største lydstudie, A-studiet. I Koncertsalen afvikles en lang række af konservatoriets større arrangementer, såsom årsfester og symposier, og seminarer, konferencer med mere. RMCs lille koncertsal, Akvariet, har plads til 100 tilhørere og ligger ligeledes i forbindelse med et lydstudie, Ø-studiet. I Akvariet præsenteres jævnligt koncerter med studerende, lærere og gæstemusikere fra ind- og udland. A118, som ligger i hjertet af RMC, bruges blandt andet til Artist Talks og Masterclasses.

Lydstudier

RMC råder over seks lydstudier – A-, B-, C-, Ø-, U1- og U2-studiet – til optagelse og digital efterbehandling af musik.

A-studiet er et professionelt lydstudie med monitorrum og tre separate indspilningsrum. Studiet ligger i direkte tilknytning til konservatoriets koncertsal og er således velegnet til liveoptagelser.

B-studiet er et redigeringsstudie, hvor der blandt andet kan arbejdes med surroundproduktioner, og hvor produktioner foretaget i A-, C-, U1-, U2- og Ø-studiet kan mixes. Studiet har ikke noget særskilt indspilningsrum, men har forbindelse til både A- og C-studiet og dermed også Koncertsalen.

C-studiet er et mindre, men veludstyret studie med monitorrum og tilstødende indspilningsrum med forbindelser til både A- og B-studiet.

Ø-studiet er et projektstudie, der har forbindelse til tilstødende optagerum samt til konservatoriets lille koncertsal Akvariet.

U1-studiet og U2-studiet er baseret på to af konservatoriets større undervisningslokaler med mulighed for lave professionelle optagelser i tilstødende lokaler. Samtlige 19 undervisnings- og øvelokaler i konservatoriets U-bygning indeholder desuden komplette og helt nye indspilningssystemer installeret i januar 2014.

Lydstudierne kan benyttes af alle konservatoriets studerende og lærere – for A-, B- og C-studiernes vedkommende skal brug ske i samarbejde med de studerende på lydteknikuddannelsen.

Lounge

Konservatoriets lounge er et hyggeligt lokale indrettet både med computere til arbejdsbrug og sofaer til at opholde sig i før, mellem og efter undervisningen. Loungen er nyrenoveret i januar 2014 med blandt andet arbejdspladser dedikeret til de studerende på Music Management.

Kantinen

RMC’s kantine har åbent for salg af mad og drikkevarer mandag-fredag mellem klokken 9.00 og 14.00. Kantinen er renoveret i januar 2014 og indeholder som noget særligt en lille scene, som hyppigt byder på såkaldte frokostkoncerter, hvor konservatoriets studerende har mulighed for at afprøve nyt materiale for deres medstuderende i uformelle og hyggelige rammer. Kantinen drives af Fazer Food Services.

Teknisk Service / Udlån

RMC’s udlån råder over et antal instrumenter, mikrofoner og andet musikudstyr til udlån. Instrumenterne udlånes udelukkende til brug på konservatoriet.

Lokaleoversigt