Debat

TAK FOR MODET – Er kunsten modig nok til at gøre en forskel?

Dato
26.5.25
Tid
16:30-19:00
Adresse

Akvariet, RMC
Eik Skaløes Plads 1
1437 KBH K

Entré
Gratis, men kræver tilmelding via link herunder

[Tilmelding via mail til monica@dsfnet.dk - Der er gratis vegetariske sandwich til de første 30, der tilmelder sig.]

TAK FOR MODET – Er kunsten modig nok til at gøre en forskel?

Kan kunsten virkelig skabe forandring? Eller skal vi blive modigere, hvis vi vil gøre en forskel?

Danske Studerendes Fællesråd og SOUND inviterer til en eftermiddag og aften, hvor vi samler kunststuderende fra hele landet for at udforske kunstens potentiale – sammen.

Hvad kan du forvente?

Paneldebat: Et stærkt panel tager fat på kunstens rolle i samfundet, med spørgsmål og dilemmaer fra studerende.

Diskussion og netværk: Mød kunststuderende fra andre discipliner, del idéer og få nye perspektiver på din egen praksis.

Fælles refleksion: Sammen undersøger vi, hvordan vi kan bruge vores kunst til at gøre en forskel – og hvad et næste skridt kan være.

Program

16.30: Dørene åbner
17.00: Velkomst
17.10: Paneldebat – med studerendes spørgsmål i centrum
18.00: Pause med snacks og drikkevarer
18.15: Breakout-grupper
18.45: Fælles opsamling
19.00: Aftensmad og netværk

Installation

Under hele eventet kan du deltage i en fælles anonym installation, hvor du optager dit svar på spørgsmålet: Hvad ønsker du at ændre med din kunst? Bidragene bliver samlet i et lydværk, der kan inspirere videre.

Mød panelet

Dana Alshihaby er en sangerinde, der forener sjælfulde traditioner fra arabisk musik med moderne musikalske udtryk. Hendes dybe rødder i arabiske musikkulturer bringer liv til fascinerende tonearter og rytmer, som hun udforsker og forvandler i sin kunst. Med en passion for at bryde kulturelle grænser og bygge bro gennem musik, blander Dana sprog og musikgenrer i en unik og gribende rejse, der inviterer publikum til at opleve magien i mødet mellem forskellige verdener. Ved siden af musikken er Dana aktivist, eventarrangør og snart er bachelor i medievidenskab.

Thomas Mulcahy Alexandersen, Det Åbne Ensemble
Sammen med Johan Wieth laver Thomas Mulcahy Alexandersen improvisationsworkshops for brugere af psykiatrien og er et eksempel på begrebet ”det brede kunstnerskab” – altså at fx musikere anvender deres kunstneriske faglighed uden for musikkens traditionelle arenaer og bidrager til at løse samfundets udfordringer.

Rose Munk Heiberg er uddannet dirigent fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Derudover har hun studeret Musikvidenskab ved KU og Slagtøj ved Universidade Federal da Bahia i Brasilien, samt Film- og Scenekunstnerisk ledelse ved DDSKS. Rose er freelance dirigent, klaverlærer og kunstnerisk leder. Hun er dirigent for universitetsorkestret SymfUni, og underviser i Entreprenørskab på DKDM. Hun har bl.a. dirigeret statsorkestrene i Chile og Argentina samt musikdramatiske værker hos Sort/Hvid, Fix & Foxy, Copenhagen Opera Festival og Den Fynske Opera. Som grundlægger og ene halvdel af OperArkitekterne udvikler Rose normkritiske operaer, for at bryde med operaverdenens stereotype dogmer, bygge nye samtidstraditioner og fremme en bredere diversitet og repræsentation.

Poul Ingvorsen Dall: Mere eller mindre fuldtidsklimaaktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse og bachelor i arkitektur fra 2024. Derudover har Poul været med til at starte byggestopbevægelsen og altså Klimaaktivistisk Tegnestue. Klimaaktivistisk Tegnestue placerer sig mellem fagligheden fra en tegnestue og aktivismens værktøjskasse. Det er en sluse for kunstnere, arkitekter, landskabsarkitekter m.fl. ind i klimaaktivisme. Klimaaktivistisk tegnestue søger at bruge fagligheden med et meget tydeligt mål for øje - nemlig at styre planeten indenfor de planetære grænser. Det er et handlende og undersøgende fællesskab som stadig er i gang med at lære.

Kim Boeskov er lektor i musikpædagogik på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC). Som forsker har Kim beskæftiget sig indgående med musik og musikdeltagelsens sociale funktioner og indlejring, bl.a. gennem etnografiske studier af et musikprojekt i en palæstinensisk flygtningelejr, en privat musikskole for socialt udsatte børn og unge og gennem udforskning af musik- og kulturskolen som arena for kunstnerisk medborgerskab. Kims aktuelle forskning har begrebet det udvidede kunstnerskab som omdrejningspunkt, og intentionen er at forstå, hvordan musikere og kunstnere kan sætte deres faglighed i spil i relation til bredere sociale og samfundsmæssige udfordringer.

Panelet vil blive modereret af Christoffer Rosenkvist, forperson for Danske Studerendes Fællesråd.

Vi tror på, at vi sammen kan udfordre kunsten og dens potentiale til at skabe forandring – og vi glæder os helt vildt til at se dig!

Eventet er udtænkt af ArtivistLab (en gruppe kunststuerende under DSF) og er gjort mulig med økonomisk støtte fra Tuborgfondet.