PRESSEMEDDELELSE 27. NOVEMBER 2024 Et nyt samarbejde mellem Københavns to store musikkonservatorier – med støtte fra Augustinus Fonden – giver endnu flere unge kunstneriske iværksættere grobund for deres visioner hos SOUND. Siden februar i år har 50 unge musikere og kunstneriske iværksættere været en del af det kreative og professionelle fællesskab SOUND hos Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) på Holmen i København. Med støtte fra Tuborgfondet og fokus på det rytmiske musikområde er SOUND hurtigt blevet musikbranchens svar på universiteternes startup-miljøer – blandt andet nomineret til årets diversitetspris af Fonden for entreprenørskab. Nu udvider SOUND også til det klassiske musikområde i et tæt samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) og med støtte fra Augustinus Fonden. Allerede 29. november åbner SOUND for ansøgere fra også hele det danske klassiske musikliv til væksthusets gratis faciliteter, aktiviteter og forskellige programmer med projektmodning, mentorforløb og workshops. ”Vi glæder os meget til det spændende samarbejde med SOUND og den unikke mulighed for at inkludere den klassiske musik i arbejdet med at kombinere kunstnerisk innovation med forretningsmæssig bevidsthed. Vi tror på, at den kunstneriske og praktiske sparring hos SOUND vil skubbe til grænserne for, hvad den klassiske musik kan bidrage med i meningsfuld interaktion med samfundet, og samtidig befordre nytænkning, udvikling og mulige synergier med den rytmiske musik,” siger Helene Gjerris, rektor på DKDM. Hos SOUND tænkes musik og lyd ind i nye sammenhænge for at bringe den ud til flere mennesker i andre dele af samfundet og derigennem udvikle nye karrierespor for musikere og kunstnere. Fokus er på forretningsudvikling, partnerskaber, innovation og netværk for at understøtte et bæredygtigt arbejdsliv – som samtidig kan være med til at indfri kunstens potentiale for at bidrage til løsningen af vigtige samfundsmæssige udfordringer som mental sundhed, social inklusion og trivsel, integration, med mere. ”At vi her kun et år efter åbningen af SOUND kan udvide og indgå et så ambitiøst partnerskab med DKDM vidner om, at der er et eksisterende behov – på tværs af hele musiklivet – for at løfte de fælles udfordringer, som i dag udgør en stor barriere for særligt unge musikere og kunstnere. Med DKDM i ryggen får vi nu endnu flere muskler til både at styrke de enkelte projekter og vores overordnede ambition om at være dét sted i musikbranchen, der tager entreprenørskab og kreativt iværksætteri alvorligt,” siger Mads Ravnsbæk Sørensen, daglig leder af SOUND. Om SOUND Et inkubationsmiljø for kunstnerisk innovation og iværksætteri i form af et professionelt og kreativt community for unge kunstneriske iværksættere. - Etableret i 2023 af RMC støttet af Tuborgfondet med 4,56 mio. kr.
- Åbnede i februar 2024 med kontorfælleskab og lydstudiefaciliteter i egen bygning på RMC’s campus.
- Gratis for de unge musikere og kunstneriske iværksættere uanset uddannelsesmæssig baggrund.
- Tilbyder inkubationsprogram og projektmodning med rådgivning, mentorforløb, workshops og netværksaktiviteter.
- Fokus på kunstnerisk innovation, forretningsudvikling, netværk og partnerskaber i samfundet, erhvervslivet og andre kunstområder.
- Op mod 300 unge forventes direkte tilknyttet i løbet af pilotprojekt-perioden frem til 2026.
- Henvender sig til unge kunstneriske iværksættere, som er på et højt niveau og har ambition om at leve som professionelle kunstnere eller formidlere.
- Målestokken for succes er bæredygtige arbejdsliv og den positive forandring, projekterne skaber for mennesker, musikliv og samfund.
- Afholder også et offentligt kultur- og eventprogram, der gennem talks, koncerter og samtaler debatterer potentialer og muligheder for det moderne kunstnerskab og dets position i samfundet.
- Nomineret til Diversitetsprisen 2024 af Fonden for Entreprenørskab.
- Se mere på soundsound.dk
Om SOUND’s projekter Siden februar 2024 har 50 unge kunstneriske iværksættere fra det rytmiske musikområde været tilknyttet SOUND. Eksempler er: - Johan Wieth og Thomas Mulcahy Alexandersen, der har udviklet improvisationsprojektet Det Åbne Ensemble i samarbejde med Center for Kunst og Mental Sundhed.
- Anders Hjernø, der laver skriveworkshops for unge i Ukraine.
- Sara Tholander, der laver karriereudviklingsforløb for +30 for at bekæmpe aldersdiskrimination i musikbranchen.
- Eva Koza og Dina Fie Lorentzen, der arbejder med kunstneriske performances og installationer i det offentlige rum, der skal skabe mere tryghed i nattelivet for særligt kvinder.
- Se mere på soundsound.dk/community
Om samarbejdet med DKDM Inddrager det klassiske musikområde hos SOUND. - Støttet af Augustinus Fonden med 1 mio. kr.
- Tilknytter forventet 54 projekter med kunstneriske iværksættere fra det klassiske musikliv i løbet af pilotprojekt-perioden frem til 2026.
For yderligere kommentarer kontakt Mads Ravnsbæk Sørensen, daglig leder af SOUND: 6060 4038 og mrs@rmc.dk Helene Gjerris, rektor på DKDM: rektor@dkdm.dk
|