Ny undersøgelse af dansk musikeksport
En ny rapport om musikeksport i Danmark kortlægger musikbranchens arbejde med at bringe dansk musik ud over landets grænser og fremlægger en række gennemgående pointer samt en grundlæggende udfordring: der mangler en samlet strategi.
Bag rapporten står Caroline Ravn Andersen, som har udført undersøgelsen i forbindelse med sit bachelorprojekt som Music Management-studerede på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC).
"Mit håb er at bidrage til en større gensidig forståelse og indsigt mellem de politiske aktører og musikbranchen. Og ikke mindst, at rapporten giver anledning til fornyet refleksion og debat, og derved kan medvirke til at udfordre og udvikle status quo," siger Caroline Ravn Andersen om undersøgelsen, der for første gang samler den danske musikbranches tanker og erfaringer om eksport.
I rapporten behandles selve forståelsen af musikeksport, syv cases med virksomheder, der arbejder eksportfokuseret, et overblik med ni politiske vinkler på feltet samt til sidst seks gennemgående pointer og udfordringer fra undersøgelsen.
Undersøgelse om musikeksport i Danmark (pdF)
For yderligere information, kontakt Caroline Ravn Andersen: carolineravnandersen@gmail.com
Om rapporten:
Rapporten og undersøgelsen er udarbejdet på initiativ af Caroline Ravn Andersen.
Caroline er 3. års studerende på Music Management på RMC, hvor hun i forbindelse med sit bachelorprojekt har lavet undersøgelsen og den tilhørende eksterne rapport.
Foruden fra sin uddannelse, har Caroline viden og netværk fra musikbranchen bl.a. gennem hendes arbejde i DPA’s bestyrelse, som hun har været en del af siden april 2018, og gennem hendes arbejde med producer og manager, Birk Storm, i hans virksomhed Junobird, hvor de arbejder med artisterne Nicklas Sahl, PRISMA, Soon og Laura Ziani.
Projektet er støttet af DPA og Musikforlæggerne gennem Kodas Kulturelle Midler, samt af Beckett-Fonden indstillet af RMC.