RMC Podcast: Jonas Schmidt om Imposter Syndrome

Forsanger i Blaue Blume og RMC-studerende Jonas Schmidt fortæller om kunstnerisk identitet og om at finde et musikerliv, hvor man sætter sig selv først.
9. jun. 2020
Nyhed

Blaue Blume oplevede stor succes efter deres første album i 2015. I 2018 udsendte bandet en pressemeddelelse, hvor de bekendtgjorde en pause på ubestemt tid, mens forsanger og sangskriver Jonas Schmidt kæmpede med en depression. Og i 2019 gjorde Blaue Blume et anmelderrost comeback.

Jonas Schmidt studerer Komposition på RMC og fortæller i dette afsnit af RMC Podcast om successen, den efterfølgende pause, og hvordan man kommer tilbage til et musikerliv, hvor man sætter sig selv først. Om kunstnerisk identitet, og hvordan den sommetider kan føles som hele ens eksistensgrundlag.

Samtalen med artist og RMC-studerende Nanna Bottos tager udgangspunkt i et foredrag af dr. Valerie Young, som du kan lytte til i det tidligere afsnit RMC Podcast: Valerie Young om Imposter Syndrome. Og følger i en lille serie om fænomenet i musikbranchen efter afsnittet RMC Podcast: Annika Aakjær om Impostor Syndrome.

Ifølge dr. Young dækker Impostor Syndrome over angsten for at blive afsløret i, at man ikke er så talentfuld som andre ”tror” man er. Impostor Syndrome er især udbredt inden for de kunstneriske brancher, der beror på subjektive vurderinger, kritik og offentlige anmeldelser. Impostor Syndrome kan påvirke den kreative proces og komme til udtryk i forskellige slags adfærd. Nogle udsætter konstant deres arbejde og bliver aldrig færdige, andre er uhensigtsmæssigt perfektionistiske med alting.

Lyt med herunder, eller på Pinecast, eller via din foretrukne podcast-tjeneste:

Interview, optagelse og redigering: Nanna Bottos

Musik: Maja Barløse og Nanna Bottos

 

Klik her for RMC Podcast med Hotshop af Barry Guy opført af studerende fra RMC og DKDM

Klik her for RMC Podcast med Barry Guy

Klik her for RMC Podcast med Roly Porter

Klik her for RMC Podcast med Thurston Moore & The Wishlist Orchestra