Rekvisit: Trommemaskinen

Trommemaskinen bliver sat under en kraftig lup sammen med TV2’s trommeslager Sven Gaul, produceren Turkman Souljah og leder af Strøm Festival Frederik Birket-Smith.
17. May 2018
Salon

RMC og Strøm inviterer til forårets andet arrangement i serien Rekvisit, der slår ned på de nybrud inden for den teknologiske udvikling, som har sat sine dybe spor i det tyvende århundredes musikhistorie. Denne gang rettes blikket mod trommemaskinen, hvis indtog har formet ikke kun den moderne popmusik, men har været vital for udviklingen af bl.a. hip-hop, house og techno.

Trommemaskinen er ligesom de analoge synthesizere efter et par årtier i skyggesiden igen blevet interessante for samtidens musikere og producere. Og de mest berømte og klassiske af slagsen – Linn LM-1, Roland TR-808 eller Akai MPC-serien – er alle samlerobjekter, der går for store summer på Ebay.

Men hvordan lød de første trommemaskiner? Hvordan har de forskellige musikgenrer ændret sig i kraft af trommemaskinernes lyd? Hvorfor og hvordan er trommemaskiner stadigvæk interessante, når digitale emuleringer kan tilbyde den samme lyd til en tiendedel af prisen?

Til at hjælpe med at svare på disse spørgsmål og mange andre har vi inviteret TV2’s trommeslager Sven Gaul –  der på de første TV2 plader anvendte et hav af forskellige trommemaskiner – og produceren og musikeren og Lawand Shakur Othman aka. Turk-man Souljah, der anvender de klassiske trommemaskiner i sit studie frem for digitale efterligninger og plugins.

Til at supplere arrangementet med en samling hardware kommer direktør for Foreningen Strøm Frederik Birket-Smith med sin egen samling af trommemaskiner, som vi tilslutter og tester.

-------------------------------------------------------
Henrik Marstal er vært ved arrangementet

Fri entré. Alle er velkomne. RMC byder på kaffe/thé/vand. Der vil desuden være mulighed for at købe en kold øl til billig penge.
-------------------------------------------------------

Rekvisit er en begivenhedsrække på RMC, der har fokus på musikhistoriske nedslag, som har afstedkommet særlige brud og transformationer.

Sven Gaul er trommeslager i det succesfulde danske band TV2, der som et af de første band i Danmark gjorde brug af trommemaskiner i sin musik – iblandt til stor spot for en konservativ dansk musikpresse.

Bag navnet Turkman Solujah gemmer sig den danske DJ, musiker og producer Lawand Shakur Othman, som bl.a. har en række danske og skandinaviske mesterskaber i mix på CV’et. Når Turkman Souljah tryller med de klassiske trommemaskiner i sine videoer på youtube, så tæller visninger i hundredetusindvis.

Frederik Birket-Smith er direktør for Foreningen Strøm, der bl.a. står bag Strøm Festival, dj og producer under navnet 2000F samt derudover bagmand til bl.a. Bas Under Buen, Jolene Bar, Fyraftensboogie og OHOI! Og så har Frederik en af Danmarks vildeste samlinger af gamle trommemaskiner.

17. May 2018
16.00 to 18.00
RMC, Lokale A118
Leo Mathisensvej 1
1437
København K