Samtale med David Grubbs

Hvilken rolle har lydreproduktion og LP’en spillet i forhold til repræsentationen af den eksperimenterende musik især i de blomstrende år sidst i 1960’erne? Har formatet taget brodden af en række interessante musikalske eksperimenter inden for free jazz, happenings, mimimalisme, live electronics osv? 
19. Sep 2018
Artist Talk

Find Facebook-event HER

Den legendariske skribent og kunstner David Grubbs (kendt fra bl.a. kultbandet Gastr del Sol med Jim O’Rourke) vil i samtale med forskeren og formidleren Rasmus Holmboe udfolde sine pointer omkring repræsentationen af den eksperimenterende musik fra bogen ‘Records Ruin the Landscape: John Cage, the Sixties, and Sound Recording’.

Grubbs tager udgangspunkt i den amerikanske komponist John Cage’s modvillighed mod at udgive sin musik på LP, men når også ud i musikhistoriens afkroge med en række lydeksempler på, hvornår udgivelsesformatet begår vold på musikken. 

Kom og bliv klogere på musikhistorien, få nogle lytteoplevelser og vær med i samtalen om, hvordan vi overhovedet kan få adgang til 1960’ernes fyrværkeri af eksperimenterende musik, hvis ikke gennem udgivelser. 

Arrangementet præsenteres i et samarbejde mellem FoEG, RMC - Rytmisk Musikkonservatorium, Alice, og det er en del af Festival of Endless Gratitude warm up på Alice, hvor dørene åbner kl. 19:30 for et flot program med Mike Cooper (UK), Marisa Anderson (US) og Maitres Fous (FR/IT). 

GRATIS ADGANG, ALLE ER VELKOMNE

19. Sep 2018
17.30 to 19.00
VerdensKulturCentret
Nørre Alle 7
2200
Kbh N