Nye bud på udvikling af den skabende musikpædagogik

I forbindelse med udgivelsen af antologien ’Egne veje’ afholder Rytmisk Musikkonservatorium fagligt mini-symposium fredag den 21. september 2018 klokken 13:30-15:00
21. Sep 2018
Symposium

Find Facebook-event HER

De skabende aspekter af den rytmiske musik er gennem de senere år kommet i mange musikpædagogiske praktikeres søgelys. Hvordan kan vi gribe interessen for at skabe sin egen musik an? Hvordan finder vi balancen mellem musikalske færdigheder og kreative, skabende kompetencer? Hvad skal der til, for at fremtidens børn og unge fortsat vil bidrage til udviklingen af de kunstneriske områder? Det er komplekse og vanskelige spørgsmål, som der selvfølgelig findes mange gode svar på.

De fire musikere, sangskrivere, komponister og undervisere Nana Jacobi, Ditte Rønn Poulsen, Søren Kjærgaard og Carsten Lykke deler i den nye antologi ’Egne veje – Udvikling af en skabende musikpædagogik’ deres erfaringer med at undervise i den rytmiske musiks skabende praksis på henholdsvis efterskoler, højskoler, daghøjskoler og musikkonservatorier.

Bogen henvender sig primært til undervisere og studerende inden for de kreative fagområder. De konkrete praksiseksempler er hentet fra musikområdet, men de peger på vigtige generelle pointer. Bogens udviklingsmetodiske perspektiv med konkrete arbejdsformer vil også kunne inspirere kolleger og studerende til sammen at finde egne veje til udvikling af en personlig, kunstpædagogisk praksis.

Programmet for arrangementet fredag d. 21 september vil være faglige indlæg fra de fire forfattere til den nye bog, en fælles samtale om den skabende musikpædagogik status og perspektiver, efterfulgt af en lille reception, hvor vi byder på et glas vin.

Bogens redaktør og vært for arrangementet er Lektor, ph.d. og leder af Forsknings- og Udviklingsenheden ved RMC – Rytmisk Musikkonservatorium Lars Brinck.

Entré: Gratis

RMC - Rytmisk Musikkonservatorium byder på et glas vin i forbindelse med receptionen. 

21. Sep 2018
13.30 to 15.00
RMC, Lokale A118
Leo Mathisens Vej 1
1437
København K