RMC på KUV Festival

Der er koncerter og fremlæggelser fra RMC-undervisere, når landets kunstskoler afholder den første festival for kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV).
11. Oct 2016
News

Lørdag 5. november kl. 12-17 afholder det danske netværk for kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV) sin første festival.

KUV Festival 2016 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) præsenterer lærere fra landets syv kunstskoler eksempler på deres afsluttede eller igangværende KUV-projekter.

Fire undervisere fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) deltager med koncerter og fremlæggelser: Jacob Anderskov, Laura Toxværd, Søren Kjærgaard og Torben Snekkestad.

På festivalen vil der også være en panel-debat med forfatterne til en antologi om KUV i praksis og teori. Her deltager Lars Brinck, RMCs leder af Forsknings- og Udviklingsenheden.

15 indslag på 6 scener

Se hele oversigten over deltagere og de i alt 15 koncerter, iscenesættelser og foredrag på 6 forskellige scener hos KUVnetværket.dk.

Indslagene fra RMC er:

12:15-12:45 i Havesalen Jacob Anderskov: Aktion - Reaktion

13:00-14:00 i Studie 3 Laura Toxværd: Komposition af grafiske og soniske værker gennem improvisatores medskabelse

14:45-16:00 på Studiescenen Søren Kjærgaard: Being Layered, Body Looping

15:00-16:00 i Ny Sal Torben Snekkestad: The Poetics of a Multiphonic landscape

16:15-17:00 i Ny Sal Paneldiskussion

En festival som Vidensdeling

Kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV) er i Danmark synonymt med den internationale betegnelse artistic research og er et af de centrale vidensgrundlag for de kunstneriske uddannelsesinstitutioner. På RMC har vi udviklet fagområdet KUA (kunstnerisk udviklingsarbejde), som på mange måder er "de studerendes KUV".

KUV har i nogle år haft særlig fokus i Kulturministeriet og på uddannelsesinstitutionerne herunder. Der er oprettet en projektpulje, hvor RMC har modtaget projektstøtte fra, og hvor der er afsat midler til forskellige former for aktiviteter til styrkelse af KUV-området i Danmark.

Festivalen er et eksempel på en sådan vidensdelingsaktivitet.

ARTISTIC RESEARCH

By the Danish Ministry of Culture's definition, artistic research is an integrated part of any artistic process ammounting to an outcome available to the public, and accompanied by a reflection upon the process itself as well as the presentation of the result.