Henrik Sveidahl genansættes som rektor for RMC

29. Jun 2021
News

Kulturminister Joy Mogensen har genansat Henrik Sveidahl som rektor på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC).

Henrik Sveidahl har været rektor for RMC siden 2005. Hans kontrakt udløber dog 31. juli, og stillingen som rektor har derfor været slået op.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Med Henrik Sveidahl fortsætter RMC med en rektor, der både er en dygtig personaleleder, og som samtidig har evnerne til at udvikle og styrke RMC's relevans i samfundet. Han har en stærk vision, som bygger videre på de markante resultater, han allerede har skabt, og jeg er spændt på, hvad der kommer til at ske de næste fem år under Henrik Sveidahls ledelse.”

Henrik Sveidahl siger:

”Jeg er meget glad for at få mulighed for at tage de næste skridt i Rytmisk Musikkonservatoriums udvikling sammen med de mange gode kræfter som er knyttet til skolen – indenfor og udenfor. Jeg vil arbejde for yderligere at styrke RMC’s relevans som uddannelses-, videns- og kulturinstitution blandt andet gennem udvikling af et bredere og mere engagerende kunstnerskab og et styrket partnerskab med omverdenen. RMC kan og skal være mere for flere. Jeg glæder mig.”

 

Om Henrik Sveidahl

Henrik Sveidahl er uddannet musiker og har siden 2005 være rektor for RMC. Han var inden da ansat i forskellige stillinger ved RMC, blandt andet som uddannelsesleder, prorektor og docent. Forinden det var han blandt andet lærer i saxofon og hørelære. Han har endvidere en karriere som aktiv musiker.

Henrik Sveidahl har og har haft en lang række tillidshverv inden for både det danske og internationale musikliv. Han har flere gange være formand for Musikkonservatoriernes Rektorer (KUR).

 

portrætfoto af rektor henrik sveidahl