Egberto Gismonti (BR)

I anledning af Vinterjazz giver den brasilianske komponist og multiinstrumentalist Egberto Gismonti artist talk på RMC. Omdrejningspunktet er hans musikalske rødder og særligt den brasilianske musikalske arv.
20. Feb 2019
Artist Talk

Find Facebook event HER.

Egberto Gismonti (f. 1947) er en superstjerne med sit helt eget udtryk, der er en blanding af brasiliansk folkemusik, der møder jazz, som atter møder kompositionsmusik. Men en musik, der først og fremmest trækker på hele den rige brasilianske tradition.

Han legemeliggør på den måde idéen om en global musik, da hans egen baggrund med både italienske og libanesiske forfædre spiller en stor rolle.

På den landsdækkende Vinterjazz-festival er han et af hovednavnene, hvor han giver koncerter med The Orchestra og den prisvindende, danske saxofonist/komponist Lars Møller, med hvem Gismonti har komponeret musikken til projektet 'Mysteries of Amazonas’.

Gismonti er på den internationale jazzscene kendt for sine samarbejder med som Charlie Haden, Jan Garbarek og Naná Vascancelos. Det er særligt Gismontis soloplader på ECM og ikke mindst hans legendariske koncerter, først på Montmartre i Nørregade og siden på Copenhagen Jazz Festival, som står som stærke minder for mange danske jazzelskere.

Egberto Gismontis største drivkraft til at blive musiker og komponist var onklens daglige kompositioner, der hver dag blev uropført på torvet af det lokale brassband. Denne utrolige kreative drift ligger til familien, for strømmen af blændende kompositioner fra Gismontis hånd har været ubrudt siden hans gennembrud tilbage i 70´erne.

Lars Møller modererer samtalen.
Dørerne åbner kl. 15.45. Artist talk begynder kl. 16.00.

GRATIS ADGANG, ALLE ER VELKOMNE

20. Feb 2019
16.00 to 17.30
Akvariet, RMC
Eik Skaløes Plads 1
1437
København K