Artist talk: Riccardo Sinigaglia

Mød en af den italienske elektroniske musiks største skikkelser, Riccardo Sinigaglia, til en snak om sit arbejde i de tidlige dage med computermusik og -grafik i Italien.
24. May 2019
Artist Talk

Riccardo Sinigaglia er komponist og musiker. Han har igennem en lang karriere beskæftiget sig med elektronisk musik, teknologi og musiketnologi. Hans samlede værk, der dyrker fascinationen af det umiddelbart modstridende i teknologiske muligheder og shamanistisk urmusik, opstiller en momentant samtidig lydlig fortid, nutid og fremtid.

Sinigaglia har siden sidst i 70’erne været en helt central skikkelse på en interessant italiensk musikscene, der overordnet set har reaktualiseret kompositorisk minimalisme og fornyet den med mikrochippen og hjemmestudiet som afgørende medspillere. Minimalismens relation til ikke-vestlig musikkultur fremhæves og understreges i Sinigaglias arbejde.

Riccardo Sinigaglia sendte nogle få noter til talken på RMC:

“some note for the talk...

The studio di fonologia della RAI di Milano

My experience with analog world in the studio with tape, mixer, plate and so on.

First computer meeting in CNUCE Pisa, with Pietro Grossi two week with TAU2.

The work of Correnti Magnetiche, start with video in basic and grow with time.

Simbol code in basic: https://www.youtube.com/watch?v=yzm6HBSu9RU

Urbana, one month of rendering: https://www.youtube.com/watch?v=1fKSp3g40pc&t=12s

After some time CM grow, we believe in collective art so we work with other musician and artists: https://www.youtube.com/watch?v=P2gQeNNJ3gE&list=PLF8F074A9BEE7120D

We also did a lot of live performances with a band while Mario was painting with a graphics tablet: https://www.youtube.com/watch?v=lmchs6DqIgs&list=PLF8F074A9BEE7120D&index=5

The awakening of the music scene.

In the nineties the interest in alternative music has been fading more and more, it seemed no longer interested in anyone.

Not only music but also our way of living and thinking.

But over the last 10 years it seems that everything has awakened, many young musicians want to follow our path.

Many labels have resumed printing our records, which are more interesting now than when we had recorded them.”

Mere info om Riccardo Sinigaglia
I 1980 stiftede han Futuro Antico med Walter Maioli og Gabin Dabiré, og udgav et selvbetitlet album. I 1985 stiftede han og Mario Canali kunstnergruppen Correnti Magnetiche. I 1986 udgav han sit første soloalbum, Riflessi, som blev genudgivet i 2017. Han er albumaktuel i 2019 med LP’en In Fa på Black Sweat Records.

Riccardo Sinigaglia underviser til daglig i elektronisk musik på konservatoriet i Milan, hvor han selv studerede i 70’erne.

Correnti Magnetiche
i 1985 Stiftede Riccardo Sinigaglia og Mario Canali kunstnergruppen Correnti Magnetiche. De benyttede tidlig computer teknologi og digitale systemer til skabelsen af audio-visuelle værker, og arbejdede installatorisk, producerede videobånd og spillede elektroniske koncerter. Correnti Magneticos værker har vundet mange priser internationalt ved udstillinger og demonstrationer af computerkunst i Østrig, Japan U.S.A., Italien, Ungarn og Schweiz. De er blevet vist på TV og spillet i radio verden over.

Link til et omfattende interview med Riccardo Sinigaglia 

Talken præsenteres i samarbejde med Alice, Aar&Dag, TAPE og Sun Ship.

Følg med i Facebook-eventet

GRATIS ADGANG, ALLE ER VELKOMNE

Riccardo Sinigaglia spiller i forbindelse med sit besøg koncert på henholdsvis Alice d. 23ende maj og på Tape d. 25ende maj.

24. May 2019
16.00 to 17.30
RMC, Lokale A116
Eik Skaløes Plads 1
1437
København K