Søren Kjærgaard
Vice Principal / Head of Programme / Associate Professor
Uddannelsesenheden
41882500
Søren Kjærgaard's picture

Jeg er optaget af at arbejde direkte med de studerende omkring deres kunstneriske identitet og kreative processer, og vejlede dem i at navigere i de processer.

Jeg er optaget af at få indblik i deres arbejde og at hjælpe de studerende med at stille undersøgende spørgsmål som åbner et mulighedsrum. At anspore en færden af noget uopdaget, et potentiale der ligger uudfoldet hen og venter på at blive forløst. 

Dette arbejde er lagt ud i en undervisningsproces som oscillerer mellem praksis og refleksion, med omdrejningspunktet omkring den studerende; hvordan de arbejder, hvordan de kan udvikle nye metoder og arbejdsformer, og hvordan det arbejde krystaliserer sig i værker og performative udtryk. Og igen, hvordan deres ouput kan lægges ud i en kontekst som både rummer historiske perspektiver og har direkte brydninger og berøringer med et samtidsmusikalsk felt: Hvem er vi som kunstnere idag, hvad er vores fortælling og hvordan folder vi den fortælling ud?

Instruments

Klaver
Artistic Research
In Progress
Søren Kjærgaard
Artistic Research
In Progress
Torben Snekkestad
Søren Kjærgaard

Video

Sound

Image

CV: 

Pianist, komponist og studieadjunkt ved RMC.

Uddannet fra RMC i 2002.

Har udgivet et soloalbum og en lang række udgivelser sammen med andre – bl.a. sammen med bassisten Ben Street og trommeslageren Andrew Cyrille.

Albummet ’Femklang’ med Street og Cyrille var udvalgt som Årets Album i 2011 i The New York Jazz Record.

Har modtaget flere priser, bl.a. Young Nordic Jazz Comets (’00), Danmarks Radios Jazz Pris (’04) og støtte til albummet ’Opus Opus’ fra Det Danske Kunstråd (’10).