Musik for det indre øre

18. mar. 2017
Afsluttet

Af Niels Lyhne Løkkegaard

Med afsæt i egen kompositorisk praksis udforskes, hvorvidt det er muligt at skabe musik, der udelukkende udfolder sig for lytterens indre øre, og hvorvidt fortællinger om lyd (her: lydfortællinger) kan gestalte dette.

Ved skabelsen af musik for det indre øre søges værkoplevelse og værkfremførelse sammensmeltet, og den værksmæssige status af mødet mellem lytter og lydfortælling drøftes.

Projektets overordnede kunstneriske formål er med et musikalsk greb at udfordre vores forestilling om, hvad der er virkeligt og hvad det vil sige at skabe. Gennem den kunstneriske afsøgning af, hvornår en lyd kan siges at eksistere, har projektet således overordnet til formål at iværksætte musik gennem fortællinger om musik, og undersøge hvorvidt fortællingen om værket kan konstituere selve værket.

Projektet afsluttes med offentlige fremvisninger. Projektets kunstneriske resultat publiceres desuden i varig form som et kommenteret lydkartotek samt en række skriftlige lydfortællinger, dels i bogform, på de sociale medier samt på digitale platforme. 

Læs mere om projektet her og følg processen i Niels Lyhne Løkkegaards blog

Expositionen over projektet er publiceret her: https://www.researchcatalogue.net/view/508791/508792

Projektet er støttet af Kulturministerets Udvalg for Kunstnerisk Udviklingsvirksomhed 

Projektet er i peer review, offentligøres her juni 2020.