Aspekter af dansk populærmusikkultur efter 2000

28. okt. 2015
Afsluttet

Af Henrik Marstal 

Projektet bestod i at redigere og bidrage til en forskningsantologi om dansk populærmusikkultur efter år 2000. Antologien er redigeret i samarbejde med Mads Krogh, ph.d., lektor i populærmusikkultur ved Institut for Kommunikation og Kultur - Musikvidenskab, Aarhus Universitet og er udgivet ved Syddansk universitetsforlag.

Denne bog handler om populærmusikkultur i Danmark siden 2000. Om den myriade af genrer, stilarter, moder og konkrete musikudgivelser, -optrædener og -oplevelser, som udgør populærmusikkens vidtstrakte og brogede felt. Om de fans, artister, pladeselskaber, festivaler, koncertbegivenheder, sportskampe, uddannelsesinstitutioner, musikpolitiske og mediemæssige tiltag med meget mere, som tegner populærmusikkens kultur. Og om de ændrede betingelser for musikfrembringelse og -forbrug bragt til veje af globalisering og den digitale musikrevolution.

Bogen fokuserer på en række aspekter af periodens rap, pop, rock, metal, verdensmusik og electronica – ikke blot på kunstnerne og deres tekster, produktioner, udgivelser og optrædener, men også på alt det, der udspiller sig rundt om kunstnerne, dvs. fankulturerne, pladeselskaberne, festivalerne, koncertbegivenhederne, talentudviklingen med mere. Bogens tilgang til emnet er interdisciplinær, og bidragyderne kommer fra så forskellige fag og forskningsfelter som musikvidenskab, antropologi, pædagogisk filosofi samt køns-, litteratur-, design- og kommunikationsforskning.

Bogen kan købes her