Forskningens Døgn: Niels Lyhne Løkkegaard

Adjunkt ved Rytmisk Musikkonservatorium, Niels Lyhne Løkkegaard, vil under Forskningens Døgn d. 26 april præsentere sit aktuelle KUV-projekt 'Musik for det indre øre'.
26. apr. 2018
Artist Talk

Hvad vil det egentlig sige at skabe musik? Kan en komponist skrive værker, som lytteren selv skal forestille sig? Hvilket et sprog skal man i så fald anvende for at lyttere med forskellig baggrund kan forstå og være med til at opføre værket? Det er komponisten Niels Lyhne Løkkegaard, adjunkt ved Rytmisk Musikkonservatorium, ved at undersøge i sit kunstneriske udviklingsprojekt ‘Musik for det indre øre’.

»Vi kender alle sammen det her med at have en sang på hjernen. Alle kan forestille sig musik, alle kan høre noget for det indre øre. Og jeg vil gerne lave en slags musik som opstår i dét møde med lytteren, så lytteren på sin vis selv bliver skaberen. Den ultimative brugerinddragelse,« fortæller komponisten og studielektoren om sit kunstnerisk udviklingsvirksomhed-projekt (KUV) på Rytmisk Musikkonservatorium.

Lydløs musik, der udelukkende udfolder sig for lytterens indre øre, kan måske have en klang af forsinket aprilsnar. Men kunstnerisk trækker KUV-projektet linjer til flere forgængere i eksperimental-musikken og det ligger i direkte forlængelse af Niels Lyhne Løkkegaards egen udforskning af, hvad vi forstår som musik, lytning og lyd.

Ligesom vi i meget høj grad erkender virkelighed gennem fortællinger, undersøger Løkkegaard hvorvidt fortællinger om musikværker kan gestalte musik for lytterens indre øre, og om fortællingen om værket kan konstituere selve værket.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Til arrangementet vil publikum kunne være med til at opføre flere af Niels Lyhne Løkkegaards imaginære musikværker, og da alle er medskabere af værkerne vil KODA indtægterne for denne koncert blive fordelt ligeligt mellem alle, der er til stede (såfremt de er medlem af KODA). Man skal blot skrive sit navn og KODA medlem-nummer på en blanket ved indgangen.

- Kunstneren og musikeren Andrea Novel vil læse en sats fra Løkkegaards ‘Symphony No. 1 in G Major’.

- Læs mere om projektet HER.

Projektet er støttet af Kulturministeriets Pulje for Kunstnerisk Udviklingsvirksomhed.

26. apr. 2018
16.00 til 18.00
Peryton
Dronningens Tværgade 52, 1302 København K Denmark
1302
København K