REKVISIT: Synthesizeren

Synthesizeren kommer under lup sammen med Jesper Ranum og Sofie Birch
22. mar. 2018
Salon

RMC og Strøm inviterer til forårets første arrangement i serien REKVISIT, der slår ned på de nybrud inden for den teknologiske udvikling, som har sat sine dybe spor i det tyvende århundredes musikhistorie.

Synthesizeren er efter et par årtier med laptops igen blevet hot shit blandt musikere og komponister. Tilbage i 1950’erne fandtes de kun i ganske få og eksklusive elektroniske musikstudier. I mellemtiden har synthesizeren spillet en kæmpe rolle i den musikalske udvikling.

Hvornår begyndte musikere at anvende syntetiske lyde? Hvordan lød de første synthesizers? Hvem og hvordan anvendes synths i dag i den samtidige musik?

Til at hjælpe med at svare på disse spørgsmål og mange andre har vi inviteret danmarks synthesizer ekspert no. 1 Jesper Ranum og den synthglade komponist Sofie Birch.

----------------------------------------------------------

Henrik Marstal er vært ved arrangementet

Fri entré. Alle er velkomne.

----------------------------------------------------------

 

REKVISIT er en begivenhedsrække på RMC, der har fokus på musikhistoriske nedslag, som har afstedkommet særlige brud og transformationer.

 

JESPER RANUM er en dansk komponist, producer, lyddesigner – bl.a. kendt for temamelodien til tv-programmet Lykkehjulet – og synthesizer pioner, der igennem de sidste fire årtier har beskæftiget sig med elektronisk musik i dens mange afskygninger.

Som forfatter har Ranum fået udgivet to bøger: ”Synthesizere – og andre elektroniske musikinstrumenter ” (1983), den første bog på dansk om synthesizere, og senere ”MIDI – musikkens maskinsprog” (1990) i samarbejde med Henrik.

Hjemmeside HER

Online udgave af bogen “Synthesizere – og andre elektroniske musikinstrumenter” HER

SOFIE BIRCH er en lydkunstner, komponist og lyddesigner, der tog afgang fra Sonic College i 2015. Hun er bl.a. aktiv med soloprojektet Birch, hvormed hun har udgivet både et kassettebånd og senest LP’en “Doldreams” på den danske pladeselskab Infinite Waves. På sidstnævnte er størstedelen af skitserne lavet med den legendariske JP-08 synth, en gammel radio, recorder og en mikrofon.

Som en del af Pomfrit Sound Wørks skaber hun sammen med sin partner Asbjørn Derdau lydside og komponerer soundtracks til film og TV.

Hjemmeside HER

Soundcloud HER

22. mar. 2018
16.00 til 17.30
RMC, Lokale A118
Leo Mathisensvej 1
1437
København K