Tværæstetisk Samtale

Velkommen til TVÆRÆSTETISK SAMTALE på RMC
5. okt. 2016
Øvrige events

TVÆRÆSTETISK SAMTALE har til formål at skabe rum for en ny måde at tale om kunst på tværs af kunstarterne på.

Der præsenteres tre værker af aktuelle, centrale kunstnere/kunstnergrupper fra hver sin kunstart. Dernæst er der afsat tid til samtale om hvert værk.

De tre kunstnere/kunstnergrupper præsenteres nedenfor i løbet af de kommende dage.

Alle er velkomne, og der prioriteres en ikke-hierarkisk samtaleform, hvor alle har lige megen taleret, og hvor reel dialog søges stimuleret gennem blandt andet den måde rummet og præsentationsformaterne er bearbejdet.

TVÆRÆSTETISK SAMTALE er et forsøg på at skabe en workshoptæt, ikke-hierarkisk, værkorienteret måde at tale om kunst på. TVÆRÆSTETISK SAMTALE bygger på erfaringerne fra nogle af de forskellige undervisningsformer på skolerne under Kulturministeriet - Kunstakademierne, Musikkonservatorierne, Forfatterskolen, Scenekunstskolen samt på de tværæstetiske workshops, som Pablo Llambías har afholdt for studerende på netop disse skoler, og hvor Hannah Anbert og Tania-Kristin Ballentine har været medskabende aktører. Dernæst og ikke mindst bygger TVÆRÆSTETISK SAMTALE på den offentligt tilgængelige workshop "This new feeling - Metamodernisme", som Sofie Jacobi og Pablo Llambías afholdt på Rytmisk Musikkonservatorium i april 2016 og som præsenterede værker af Caspar Eric, Time Masters og Hannah Anbert. TVÆRÆSTETISK SAMTALE ligger i forlængelse af denne workshop og kan betragtes som nummer to i en række.

Følg med i Facebook event HER.

TVÆRÆSTETISK SAMTALE er arrangeret af Hannah AnbertTania-Kristin BallentineSofie Jacobi og Pablo Llambías.

5. okt. 2016
19.00 til 22.00
RMC, Akvariet
Eik Skaløes Plads 1
1437
København

Metamodernisme

TVÆRÆSTETISK SAMTALE er i sin form opmærksom på magtforhold, hierarkier og bestemmende strukturer i rummet, og de præsenterede værker berører i en eller anden form også dette. Dette fokus har rod i en både æstetisk og politisk ny tilstand i kulturen, som vi har valgt at betegne med begrebet "metamodernisme" - et begreb, der blev introduceret under den første samtale i april 2016, og som man kan læse om HER.