Spring Gatherings: Mental well-being at the artistic educational institutions

Panelsamtale med Anna Rieder, Birgit Bundesen og Anna Wærum Hansen
11. maj. 2021
Debate

Se mere på Facebook

[For at deltage i dette event ve fysisk fremmøde, skal du booke billet via dette link]

[For at deltage online skal du registrere dig via følgende Zoom link]

[Samtalen vil være på engelsk]

Psykisk sårbarhed er en virkelighed for flere og flere studerende på de kunstneriske uddannelsesinstitutioner. Hvorfor oplever flere i stigende grad psykiske udfordringer og hvordan påvirker det muligheden for adgang og deltagelse på uddannelsesinstitutionen?

Vi ser nærmere på stigmatisering og tabu, og undersøger hvor grænserne går mellem det personlige, kollektive og samfundsmæssige ansvar, samt hvordan konkurrence og karriere påvirker den mentale sundhed.

Sammen med kunstnere og fagprofessionelle fra sundhedssystemet udforsker vi hvad kunst og psykiatri kan lære os om at få det bedre.

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Foreningen for Kunst og Mental Sundhed.

Deltagere er moderator Pablo Llambias (forfatter, underviser på RMC), Birgit Bundesen (overlæge på Psykiatrisk Center Amager og leder af forskningsprogrammet Kunst og Mental Sundhed), Anna Rieder (forfatter og psykiatribruger) samt Anna Wærum Hansen (studerende ved RMC og psykiatribruger).

OM SPRING GATHERINGS
Med de nuværende sociale, kulturelle og politiske samfundsændringer ser RMC et behov for at undersøge mulighederne for adgang, deltagelse og repræsentation på inden for kultur- musikbranchen: Hvordan påvirker køn, etnicitet og mentale forhold vores muligheder for at lave og arbejde med musik og kunst?

RMC Event lancerer derfor i foråret 2021 Spring Gatherings – om kunst, kultur, identitet, mangfoldighed og aktivisme. Sammen med en bred vifte af kunstnere, musikere, forskere og brancheprofessionelle vil vi diskutere repræsentation og mangfoldighed i forhold til kunstnerisk kvalitet, forandring og lighed.

Denne event-serie er tiltænkt at have en åben tilgang til udtrykket repræsentation, og endnu vigtigere, hvordan repræsentation ser ud og føles for dig?

Vi håber på at nuancere debatten og opildne til handling, så vi kan udvikle os selv og vores kunstneriske projekt både som individer og kollektiv.

baggrundsfarve
11. maj. 2021
16.00 til 17.30
Online via Zoom