Spring Gatherings: Fremtidens arbejdsliv for kunstnere og kulturarbejdere

Panelsamtale med Guldimund, Rosas Reality Radio og Flexwerker
14. apr. 2021
Debate

Se mere på Facebook

[For at deltage i eventet skal du registrere dig via dette Zoom link]

[Samtalen vil være på dansk / The talk will be in Danish]

Hvad er betingelserne for at leve et langt liv med kunsten i den voksende prekære kunst- og kulturbranche, og hvordan påvirkes vi af udviklingen? Hvilke kunst- og kulturarbejdere har i højere grad adgang til jobs og karrierer, hvem møder usynlige barrierer og hvad er dine egne oplevelser fra branchen?

Som en del af eventrækken Spring Gatherings stiller RMC og LEAP skarpt på fremtidens arbejdsvaner, magtstrukturer og sikkerhedsnet fra et intersektionelt perspektiv med en række kunstnere, kulturarbejdere og branchefolk.

Samtalen modereres af Clara Marie Blicher Friis fra LEAP og i panelet sidder komponisten Asger Nordtorp Pedersen (Guldimund), kunstneren Rosa Marie Frang (Rosas Reality Radio) og en repræsentant fra det kooperative bureau Flexwerker

----------------------------------------

PREKARIATET er et begreb for den stigende gruppe af freelancere og løstansatte, der møder usikre og kortvarige ansættelser med dårlige arbejdsvilkår, og hvor fleksibilitet og robusthed alligevel er et krav. Et livsvilkår for mange kunstner og kulturarbejdere.

OM LEAP
LEAP arbejder med research og formidling af arbejdsmiljø, trivsel og sundhed i musikbranchen. NGO-aktiviteter spænder fra researchprojekter, dataindsamling og vidensformidling til oplæg og workshops.  De arbejder for at skabe sundere arbejdsforhold i musikbranchen - både på det helt store plan og på det helt nære plan. Deres værdigrundlag er baseret på inklusion, anerkendelse og åbenhed.

OM SPRING GATHERINGS
Med de nuværende sociale, kulturelle og politiske samfundsændringer ser RMC et behov for at undersøge mulighederne for adgang, deltagelse og repræsentation på inden for kultur- musikbranchen: Hvordan påvirker køn, etnicitet og mentale forhold vores muligheder for at lave og arbejde med musik og kunst?

RMC Event lancerer derfor i foråret 2021 Spring Gatherings – om kunst, kultur, identitet, mangfoldighed og aktivisme. Sammen med en bred vifte af kunstnere, musikere, forskere og brancheprofessionelle vil vi diskutere repræsentation og mangfoldighed i forhold til kunstnerisk kvalitet, forandring og lighed.

Denne event-serie er tiltænkt at have en åben tilgang til udtrykket repræsentation, og endnu vigtigere, hvordan repræsentation ser ud og føles for dig?

Vi håber på at nuancere debatten og opildne til handling, så vi kan udvikle os selv og vores kunstneriske projekt både som individer og kollektiv.

14. apr. 2021
16.00 til 17.30
Online via Zoom