Flere KUA-kræfter: Sharin Foo og Anders Mathiasen

To markante profiler tilføjes RMC's faste underviserhold i Kunstnerisk Udviklingsarbejde.
2. jul. 2019
Nyhed

Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) har ansat sanger og komponist Sharin Foo og musiker og komponist Anders Mathiasen som adjunkter i faget Kunstnerisk Udviklingsarbejde (KUA).

Faget udgør hovedfaget på konservatoriets uddannelser for musikere, sangere og komponister.

Sharin Foo tiltræder med markant international erfaring fra The Raveonettes og er selv uddannet sanger fra RMC.

Anders Mathiasen er guitarist, sanger, sangskriver, lydkunstner og digter i blandt andet projekterne Vessel og Murder. Han har hidtil været tilknyttet RMC som timelærer i Kunstnerisk Udviklingsarbejde og individuel projektvejledning.

Om Kunstnerisk Udviklingsarbejde

I de senere år har RMC arbejdet fokuseret med at styrke uddannelsernes kunstneriske profil og de studerendes kompetencer i forhold til at skabe nyt kunstnerisk indhold og innovative løsninger.

Konservatoriet har udviklet faget Kunstnerisk Udviklingsarbejde (KUA), som nu udgør rygraden i uddannelserne af musikere og komponister og som centralt element i uddannelsen af musikproducere.

Faget har fokus på den enkelte studerendes kunstneriske proces og udvikler tillige den studerendes refleksion over kunstneriske metoder, resultater og kontekst. Faget fokuserer endvidere på den studerendes kompetencer i forhold til at skabe, udvikle og gennemføre kunstneriske projekter.

Faget baserer sig på viden fra Kunstnerisk Udviklingsvirksomhed (KUV) og drives primært af undervisere, som selv gennemfører KUV-projekter.

Om RMC

Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) tilbyder den højeste uddannelse inden for rytmisk samtidsmusik – et mangefacetteret begreb, som rummer vidtforgrenede udtryksformer inden for blandt andet rock, pop, jazz, urban, metal og elektronisk musik.

 

Rytmisk samtidsmusik er en skabende og performativ kunstform, som bygger på et grundlag af dybe faglige og kulturelle traditioner.

 

På RMC er rytmisk samtidsmusik karakteriseret ved åbenhed, nysgerrighed, mangfoldighed og kritisk stillingtagen.

RMC's vision 2019-2022

RMC er en pionér blandt uddannelses-, videns- og kulturinstitutioner inden for samtidsmusik.

 

På RMC udvikler studerende og ansatte sig i et dynamisk miljø baseret på inspirerende dialog og nyskabende udforskning.

 

RMC uddanner fremtidens innovatorer, som skaber musik og musikopleveler, der beriger og bevæger.

 

Båret af dyb indsigt og højt udviklet kunnen træder RMC’s dimittender aktivt ind i samfundet og forløser potentialer i et mangfoldigt netværk af relationer, både lokalt og globalt.