Nyhed
22.5.20

RMC Podcast: Valerie Young om Impostor Syndrome

Bliv klogere på kunstnerens angst for at blive afsløret i ikke at være så talentfuld, som andre tror.

Dette afsnit af RMC Podcast er en optagelse af et online foredrag med dr. Valerie Young, ekspert i Impostor Syndrome, som RMC afholdt 5. maj 2020.

Impostor Syndrome har været et kendt fænomen i psykologien siden 1970’erne. Det kan defineres som angsten for at blive afsløret i, at man ikke er så talentfuld som andre ”tror” man er.

Dette kommer særligt til udtryk hos kunstnere og musikere, der arbejder inden for et felt med ofte offentlig kritik og subjektive standarder. Det kan påvirke det kunstneriske arbejde og mødet med publikum. Der findes forskellige forskellige former for Impostor adfærd, nogle kunstnere udsætter de kreative processer med overspringshandlinger, andre bliver perfektionistiske og overarbejder.

Dr. Valerie Young er en internationalt anerkendt ekspert i Impostor Syndrome og forfatter til den prisbelønnede bog 'The Secret Thoughts of Successful Women: Why Capable People Suffer from the Impostor Syndrome and How to Thrive in Spite of It'. Hun fik sin doktorgrad fra University of Massachusetts, hvor hun også var grundlægger og koordinator for Social Justice Education-programmet.

Dr. Young arbejder med at normalisere Impostor-følelserne og kommer i dette foredrag med en række forslag og værktøjer til, hvordan man kan overvinde Impostor Syndrome.

Lyt med herunder, eller på Pinecast, eller via din foretrukne podcast-tjeneste:

 

Vært, redigering og postproduktion: Nanna Bottos

Optagelse: Laura Møller Henriksen

Musik: Maja Barløse og Nanna Bottos

 

Klik her for RMC Podcast med Hotshop af Barry Guy opført af studerende fra RMC og DKDM

Klik her for RMC Podcast med Barry Guy

Klik her for RMC Podcast med Roly Porter

Klik her for RMC Podcast med Thurston Moore & The Wishlist Orchestra