Scott Cohen er ny æresprofessor på RMC

Musikbranche-pioneren Scott Cohen er udnævnt til adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium.
15. sep. 2021
Nyhed

Som en ledende personlighed og digital pioner i den internationale musikbranche er amerikanske Scott Cohen (født 1965) anerkendt for sin evne til at spotte ny teknologi og som fortaler for nye forretningsmodeller i den digitale tidsalder.

Med ærestitlen som adjungeret professor vil Scott Cohen med jævne mellemrum afholde workshops og masterclasses på RMC og dermed give konservatoriet og det omgivende musikliv adgang til sine unikke kompetencer.

Scott Cohen var i 1997 medstifter af det banebrydende distributionsselskab The Orchard, der satte nye digitale standarder for musikforbrugeren i den uafhængige del af musikindustrien. Aktuelt kortlægger han branchens langsigtede forløb i skæringspunktet mellem musik, teknologi og kultur som del af den øverste ledelse i Warner Music Group.

”Det er en enestående kilde til inspiration, vi nu tilknytter RMC og vores studerende. Det er Scott Cohens filosofi, at musikindustrien selv skal skabe fremtiden, ikke blot omfavne forandringer. Og hans arbejde med at udvide mulighedsuniverset i musikbranchen klinger perfekt med konservatoriets ambition om at uddanne fremtidens innovatorer baseret på inspirerende dialog og nyskabende udforskning,” siger Henrik Sveidahl, rektor på RMC.

Scott Cohen følger efter artpop-frontløberen Jenny Hval, støjrock-ikonet Thurston Moore, jazz-stjernen Jason Moran og impro-stilskaberen Barry Guy som den femte i rækken af udnævnelser af adjungerede professorer på RMC. Målet er et tilknyttet kollegium af musikbranche-personligheder på højeste internationale niveau, der tilsammen dækker den bredde, RMC står for – både inden for genrer og professioner i den rytmiske samtidsmusik.

”Kollegiet af adjungerede professorer på RMC giver et mærkbart bidrag til konservatoriets vision om at være en pioner blandt uddannelses-, videns- og kulturinstitutioner inden for samtidsmusik,” siger Henrik Sveidahl.

Læs mere om udnævnelsen af Jenny Hval som adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium HER

Læs mere om udnævnelsen af Barry Gay som adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium HER

Læs mere om udnævnelsen af Jason Moran som adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium HER

Læs mere om udnævnelsen af Thurston Moore som adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium HER

portrætfoto af scott cohen