REKVISIT: Pladespilleren

REKVISIT er navnet på en ny begivenhedsrække på RMC, der har fokus på musikhistoriske nedslag, som har afstedkommet særlige brud og transformationer.
21. sep. 2017
Seminar

Ifm. debutarrangementet stilles der skarpt på PLADESPILLEREN og gæsterne tæller dj og komponist Katrine Ring & dj og producer Frederik Birket-Smith (se præsentationer nedenfor).

Henrik Marstal er vært.

Som en del af REKVISIT dykker vi i første omgang ned i grammofonens kulturhistoriske betydning som lydteknologi og på dens historiske udvikling, ligesom vi vil se nærmere på pladespillerens status som musikinstrument, noget der var blevet implementeret i partiturmusikken allerede i 1920'erne, men som i løbet af 1970'erne blev et langt mere udbredt fænomen som del af New Yorks gryende hiphop-kultur.

Følg med i facebook event HER.

Fri entré. Alle er velkomne

Om Katrine Ring:
DJ og komponist. Begyndte som musiker i 1980. Udgav sin første plade i 1982 og har siden udgivet en række produktioner og remixes både indenfor rytmisk såvel som klassisk musik. DJ siden 1992 primært med jazz, funk, soul og house, men også klassisk og avantgarde bl.a. soundscapes. Er vært på P2's Natsværmeren. Underviser unge elektroniske komponister på EMOL på SDMK i Esbjerg. Har været musikanmelder og musikjournalist på bl.a. DR, Berlingske og en række musikmagasiner. Har udgivet 5 bøger om gadekunst. Er i dag først og fremmest DJ med alt for mange plader. Medlem som komponist af kunstnergruppen Mult. Den første danske DJ optaget i Kraks Blaa Bog. Modtog Kim Schumacher DeeJayPrisen i 2005.

Om Frederik Birket-Smith:
Direktør for Foreningen Strøm, der bl.a. står bag Strøm Festival, dj og producer under navnet 2000F samt derudover bagmand til bl.a. Bas Under Buen, Jolene Bar, Fyraftensboogie og OHOI!. Han har en kandidatgrad i urban geografi med speciale i piratradioer og er desuden uddannet studietekniker og mixer plader for bl.a. Raske Penge.

21. sep. 2017
16.30 til 18.00
RMC, A118
Leo Mathisensvej 1
1437
Købenahvn K.