Salon: Papkassen - det 20. århundredes gravkammer

Hvad er historien om elektronisk musik i Danmark? To arkivarer fra hver sin generation fortæller om al den glemte musik fra historiens blinde vinkel.
13. sep. 2018
Salon

Find Facebook-event HER

Begynder man at rode i papkasser på lofter og i kældre rundt omkring i Danmark, så pibler spolebånd, gamle plakater og alverdens elektroniske materiel frem, som tilsammen fortæller nye og spændende historier om den elektroniske musik i Danmark.

Kom og hør historier om de Danske Båndamatørers eksperimenter; om interimistiske elektronmusikstudier i 1950'erne; om de sejlivede og egenrådige komponister i opposition til resten af musiklivet. Mød lydkunstneren Jonas Olesen og komponisten Gunner Møller Pedersen, der fra hver sit perspektiv vil udfolde oversete kapitler i musikhistorien. Der vil også være mulighed for spørgsmål og dialog med panelet. Katrine Ring er vært.

Gunner Møller Pedersen er én af de helt store pionerer inden for dansk elektronisk musik, filmmusik og lydkunst. Han startede sammen med Fuzzy i 1972 den elektroniske koncertrække Musikzak i Glyptotekets Vinterhave, og fortsatte ufortrødent selv med de elektroniske koncerter i Vinterhaven indtil 1999. I 1976 stifter han Dansk Elektronmusik Selskab, og fra 1977 og fem år frem udviklede og komponerede han sit mammutværket »Et Lydår«, der er et af hovedværkerne i dansk elektronisk musik.

Jonas Olesen er komponist og lydkunstner. Som medlem af foreningen Institut for Dansk Lydarkæologi er han i øjeblikket optaget af et større researchprojekt, der skal udmunde i en bogudgivelse med arbejdstitlen »Pionerer og outsidere – Elektronisk musik i Danmark før 1980«.

Katrine Ring er DJ og komponist. Begyndte som musiker i 1980. Udgav sin første plade i 1982 og har siden udgivet en række produktioner og remixes både inden for rytmisk såvel som klassisk musik. DJ siden 1992 primært med jazz, funk, soul og house, men også klassisk og avantgarde bl.a. soundscapes. Er vært på P2's Natsværmeren. Underviser unge elektroniske komponister på EMOL på SDMK i Esbjerg. Har været musikanmelder og musikjournalist på bl.a. DR, Berlingske og en række musikmagasiner.

Arrangementet er en del af Golden Days Festival og præsenteres i samarbejde med Strøm Festival og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

GRATIS ADGANG, ALLE ER VELKOMNE.

13. sep. 2018
16.00 til 18.00
Ny Sal, DKDM
Rosenørns Allé 22
1970
Frederiksberg C