Malevich String Plate Workshop

[Fuldt booket] Gratis workshop med den hollandske instrumentbygger og musiker Yuri Landman.
28. nov. 2019 til 29. nov. 2019
Workshop

Kan du samle et IDEA møbel? Fantastisk, så er du klar til at bygge og designe dit eget DIY strenge instrument på ingen tid.

Torsdag-fredag d. 28-29 november giver den hollandske instrumentbygger og musiker Yuri Landman en gratis workshop på RMC, hvor hensigten er, at deltagerne i samarbejde skal fabrikere et elektronisk strengeinstrument inspireret af den russiske suprematistiske maler Kasimir Malevich.

Om aftenen transporteres alle instrumenter til Christianhavns Beboerhus, hvor deltagerne vil spille en improviseret koncert som The Copenhagen Malevich String Plate Ensemble. På plakaten er også Yuri Landman som solo artist og danske Sufie Elmgreen.

Praktisk
-Workshoppen er åben for alle med interesse i instrumentbygning. Ingen forkundskaber er påkrævet. 

-Workshoppen kræver 8-10 timers deltagelse.

-Inkluderet er: træ, skruer, lodekolber osv., så det er let at komme i gang.

-Torsdag starter vi kl. 11:00 og slutter kl. 16:00, fredag starter vi kl. 10:00 og slutter kl. 16:00, hvorefter alle tager til Christianshavns Beboerhus for at lave lydprøve, spise og spille koncert.

Tilfmelding
Skriv en mail til RMC’s event koordinator Jan Høgh Stricker og afvent bekræftelse.
[NB: Workshoppen er fuldt booket, og derfor er det nu kun muligt at komme på ventelisten)

Mere info om workshoppen
Værker af den suprematistiske maler Kasimir Malevich har en direkte relevans for de komplekse konfigurationer af de store strengeinstrumenter, som workshoppens deltagere bygger med henblik på at opnå et specifikt lydunivers, som ikke kan skabes på andre måder. I klang minder de om kirkeklokker, kinesiske gonger eller indonesiske gamelan.

Efter at instrumentet er færdigt, kan de særligt velklingende områder på instrumentet markeres og der kan males eller tilføjes en vejledning eller ligefrem en historie om, hvordan der spilles på det specifikke instrument.

Yuri Landman (1973) er en musiker og instrumentbygger fra Holland, som igennem årtier har givet workshops rundt omkring i verden med instrumentbygning og -design som sit omdrejningspunkt.
Han har bygget og designet instrumenter til store koryfæer som Sonic Youth, dEUS, Melt-Banana, Rhys Chatham, Ex-Easter Island Head, Half Japanese, Kaki King og mange andre.
I 2012 udgav Yuri Landman og Bart Hopkin bogen Nice noise, som omhandler præparering af strenge instrumenter og  extended technicques for guitar.

Følg med på Facebook eventet HER
 

28. nov. 2019 til 29. nov. 2019
11.00 til 22.00
RMC
Leo Mathisens Vej 1
1437
Kbh K