Samskabelse og performativ lytning: To nye KUV-projekter på RMC

Morten Büchert og Anders Mathiasen er udvalgt til kunstnerisk udviklingsvirksomhed af Kulturministeriet.
16. mar. 2021
Nyhed

Hvordan varetager musikproducere deres kunstneriske med-ejerskab i studiet? Og hvad sker der, når lytning bliver performativ og skabende, snarere end modtagende?

Svarene skal over de kommende år søges på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) af henholdsvis musikproducer og lektor Morten Büchert og musiker, komponist og adjunkt Anders Mathiasen. Gennem den særlige form for kunstnerisk udforskning, der på Kulturministeriets uddannelser hedder kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV) og internationalt kaldes Artistic Research

KUV er en disciplin, hvor undervisere arbejder med at udforske nye arbejdsmåder og områder gennem kunstneriske eksperimenter og metoder til gavn for egen praksis, kunstarten og til gavn for uddannelsesinstitutionernes vidensgrundlag.

RMC er af Kulturministeriets udvalg for Kunstnerisk Udviklingsvirksomhed blevet tildelt i alt 1,0 mio. kr. til de to nye store KUV-projekter:

Morten Bücherts 'Musikproduceren som kunstnerisk med-skaber' (forventet publicering 2023); 

og Anders Mathiasens 'Sound Art as Perceptive Performance' (forventet publicering 2023).

Find flere forsknings- og udviklingsaktiviteter i RMCs FoU-database

KUNSTNERISK UDVIKLINGSVIRKSOMHED

I Kulturministeriets definition er kunstnerisk udviklings-virksomhed en integreret del af en kunstnerisk proces, der fører frem til et offentligt tilgængeligt resultat og ledsages af en refleksion over såvel processen som præsentationen af resultatet.