Fredagsklub: Lyt Dybt #1

Ny fredagslytteklub på RMC eksekveret af podcast- og lydentusiasterne Jan Høgh Stricker og Rasmus Cleve Christensen
31. mar. 2017
Lytteklub

LYT DYBT fredagsklub er tre fredag eftermiddage på RMC i selskab med Jan Høgh Stricker og Rasmus Cleve Christensen fra podcasten LYT DYBT.

Det handler helt overordnet om at lytte og tale om lytning.

Til den første fredagsklub 31. marts beskæftiger vi os med forskellige måder at lytte på. Vi lukker øjnene og åbner ørerne, når vi lytter til optagelser og lydklip, der henvender sig til vores høresans, tankeapparat og organisme på forskellig vis. Vi afprøver og diskuterer lytteformer, som forskellige komponister, teoretikere og praktikere har talt om gennem tiden – Pauline Oliveros' soniske bevidsthed, Pierre Schaeffers reducerede lytning, Raymond Murray Schafers soundscape-lytning og ikke mindst idéen om den kreative lytning som en slags skabende proces i sig selv.

Følg med i Facebook event HER.

Alle er velkomne. Der er fri adgang. 

Fredagsklub: Lyt Dybt #2 og #3 finder sted hhv. 28. april og 19. maj 2017.

Foto: Bjørn Bertheussen
 

 

31. mar. 2017
15.30 til 18.00
RMC, A118
Leo Mathisens Vej 1
1437
København

Om Lyt Dybt

LYT DYBT er en podcast skabt i samarbejde mellem magasinet Seismograf og internetradioen The Lake.

 

De to værter Jan Høgh Stricker og Rasmus Cleve Christensen forsøger at åbne ørerne for kunsten, for historien og for omverdenen, når de i hver episode opsøger gæster, der omgiver sig med lyd på forskellige måder.

 

De bevæger sig gennem lydoptagelser, eksperimenterende musikformer, lydkunst, musikalsk tænkning og alt derimellem, der kan vække deres og lytterens soniske bevidsthed. De har bl.a. besøgt havets dyb, jordens indre, New Yorks gader, en radiojournalists dødsleje, et rumsonde-mixtape, nogle glemte telefonsvarerbånd, ånder og spøgelser i det hinsides og en lyttemeditation over årstidernes skiften.