Masterclass: Kink Gong (FR)

Under aliaset Kink Gong gemmer sig den franske musiketnolog og kunstner Laurent Jeanneaus fascinerende dokumentationsprojekt af forsvindende og truet etnisk minoritetsmusik. Hør ham præsentere sit arbejde gennem lydoptagelser og visning af filmen ’Small Path Music’.
11. sep. 2018
Masterclass

Find Facebook-event HER

Laurent Jeanneau udfordrer begreber om tid, sted og etnicitet, når han forvandler østasiatiske feltoptagelser til psykedeliske ambiente lydcollager. Siden starten af 90’erne har han på tværs af især det sydøstlige Asiens bakker og dale foretaget timevis af feltoptagelser og indsamlet et hav af folkemusik, hvoraf meget aldrig før har været dokumenteret.

Det er blevet til snart 160 udgivelser – de fleste på Jeanneaus eget label Sublime Frequencies - af oprindelig musik fra bl.a. Laos, Vietnam, Kina, Thailand og forskellige steder i Afrika, og det gør Jeanneau til en af de mest dedikerede feltoptagere i verden.

Sideløbende med sit musiketnologiske virke, re-komponerer og transformerer han under navnet Kink Gong sine feltoptagelser til nye eksperimenterende soundscapes, som på magisk vis åbner op for hidtil ukendte lydlige territorier. I sin interaktion med optagelserne vrider og kombinerer han flere traditioner, hvor bl.a. mødet mellem cambodiansk gongmusik, mellemøstlige strengeinstrumenter og kinesiske skolesange får en helt fjerde verden til at blomstre op.

Jeanneau anvender generelt hele stereospektret i sine kompositioner og bevæger sig inden for både avantgardistiske lydkollager over abstrakte repetitive passager til mere harmoniske stykker. Den skæve og psykedeliske musik skubber til lytterens forståelse af tid og geografisk lokalitet, og genanvendelsen af de mange feltoptagelser udfordrer begreber som etnicitet og autenticitet.

Denne masterclass er arrangeret i samarbejde med genreorganisationen TEMPI og spillestedet Alice, hvor Kink Gong optræder den efterfølgende dag. 

Herunder kan du se traileren til filmen ‘Small Path Music with Laurent Jeanneau’ af David Harris, som der vises en forkortet version af ved dagens masterclass:

Arrangementet vil foregå på engelsk.
GRATIS ADGANG, ALLE ER VELKOMNE.

Læs mere på Facebook eventet. 

11. sep. 2018
17.00 til 19.00
RMC, Lokale A118
Leo Mathisensvej 1
1437
København K