Studieliv på RMC

Studiemiljø

RMC’s studerende opholder sig meget på konservatoriet, der har åbent for adgang med adgangskort døgnet rundt syv dage om ugen. Med adgang til kontorfaciliteter, indspilnings- og øvefaciliteter, kantine samt te-køkken har de studerende mulighed for at fordybe sig og interagere på kryds og tværs af RMC’s uddannelsesretninger. De studerendes festudvalg arrangerer desuden løbende torsdagsbarer, fester og koncerter, ligesom de studerende løbende kuraterer/spiller koncerter på udvalgte musikscener i København.

Faciliteter

RMC har siden 1996 haft hjemme på Holmen i København i en bygning, der oprindeligt blev opført som kobbersmedje i 1884. Med nyrenoverede øve- og undervisningslokaler, lounge og kantine samt lydstudier og koncertsale danner bygningen de optimale rammer for en uddannelsesinstitution. Læs mere om konservatoriets faciliteter her.

Teknisk Service / Udlån

RMC udlåner et udvalg af instrumenter, øvrigt gear og av-udstyr til studerende. Udstyres udlånes udelukkende til brug på konservatoriet.

Kunstnermøder i øjenhøjde

Hvert semester afholder RMC en række mangfoldige kunstnermøder under overskrifterne Artist Talk og Masterclass. Kunstnerne til disse møder er fremtrædende personer – musikere, producere, brancheaktører med mere – fra især den internationale musikscene. Artist Talks og Masterclasses er åbne for alle. I 2013 har RMC lagt scene til Artist Talks og Masterclasses med blandt andre Tore Johannson, producer for blandt andet Cardigans og Franz Ferdinand, Keith Harris, tidligere manager for navne som Marvin Gaye og Diana Ross og nuværende manager for Stevie Wonder, jazzsaxofonisten Jerry Bergonzi og den legendariske Brooklyn rapper Masta Ace.

Holmen

RMC ligger i smukke og historiske rammer på Holmen, der tidligere har huset den danske orlogsflåde og således er fyldt med gamle militære bygninger. I dag danner området en slags campus for en række af Kulturministeriets kunstneriske uddannelser – foruden konservatoriet huser Holmen også Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Den Danske Scenekunstskole og Den Danske Filmskole. Holmen udgør således et dynamisk uddannelsescentrum, hvor kreativitet og innovation er i højsædet, og hvor der er mangfoldige muligheder for at hente inspiration hos og samarbejde med hinanden.

København

København er en levende by fyldt med kulturelle tilbud. For den studerende er der rig mulighed for at suge inspiration til sig på et af byens mange spillesteder, der spænder fra små undergrundsscener over større spillesteder som Vega og Jazzhouse til landets største og flotteste koncertsale som Det Kongelige Teater, Koncerthuset og Operaen. København er ligeledes rig på museer, gallerier, teatre, biografer og festivaler af den ene eller den anden slags – i festivalsæsonen, der omtrent spænder fra april til oktober, er der næsten hver uge mulighed for at tage ud og fordybe sig i musik, mad, film, foto med videre.